Edip Uğur: Cumhurbaşkanımız da bu yapıya destek verdi

Edip Uğur: Cumhurbaşkanımız da bu yapıya destek verdi

FETÖ ile suçlananların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ‘savunmalarına’ Balıkesir’in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı. Uğur, AVAZTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır’ın Balıkesir’deki FETÖ yapılanması ile ilgili yazdığ

FETÖ ile mücadelede 17/25 Aralık 2013’ün yasal anlamda milat kabul edilip edilemeyeceğine yönelik tartışmalar sürerken, kendilerini bu milatla savunup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da bu tarih öncesinde FETÖ’ye destek vermekle itham edenler kervanına Balıkesir’in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı.

AK Parti Genel Merkez yönetiminde de görev almış ve eski milletvekili olan bir ismin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olarak katıldığı 2004’deki MGK ve 2010’da Başbakan olarak yer aldığı Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda FETÖ’nün devlet içindeki yapılanmasına ve önlerinin kesilmesi gerektiğine dikkat çektiği bilinirken, bu yönde bizzat kendi ağzından “arkadaşlarımız FETÖ konusunda bizi anlamadı” açıklaması yapılmışken, FETÖ ile geçmişten gelen ilişkisini “Erdoğan’ın da yapıya destek verdiği” gibi ifadelerle savunmaya çalışması şaşkınlıkla karşılandı.

 

 

Balıkesir’in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, AVAZTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır’ın, Balıkesir’deki FETÖ yapılanması ile ilgili sosyal medya paylaşımları ve köşe yazılarında kendisine “hakaret edilip iftira atıldığı” gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunda, Çakır’ın paylaşımlarında yer alan bazı deliller için 17/25 Aralık 2013 öncesine ait olduğu savunması yapıp, “Daha önce sayın Cumhurbaşkanımız bile bu yapılanmaya destek verirken…” ifadelerini kullandı. Uğur’un, halen internette yayınlanmakta olan ve FETÖ’nün firari elebaşı Fetullah Gülen için 2014 Şubatında kullandığı “Fetullah Hocaefendiye karşı efendim saygımız var sevgimiz var” ifadeleri için ise hiçbir açıklamada bulunamaması dikkat çekti.

 

UĞUR’UN FETÖ “İRTİBATI” FETÖ YARGILAMALARINDAKİ TUTANAKLARDA

Bu arada, Balıkesir’in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un FETÖ şüphelileri ile ilişkisi ve yakınlığına dair yine Balıkesir’de devam eden yargılamalar sırasında adli tutanaklara geçtiği öğrenildi. Balıkesir'in firari FETÖ imamının şoförü Orhan Urfan, darbe girişimi sonrasında 11 Ağustos 2016 günü Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede, Uğur ile Balıkesir imamı diye bilinen İzzet Bilir'in sık sık görüştüğünü ifade ettiği ortaya çıktı. Mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verilen Orhan Urfan’ın ifadesinin mahkeme tutanaklarına şu şekilde yansıdığı ortaya çıktı:

“....İzzet Bilir Balıkesir’e her geldiğinde Edip Uğur ile görüşürdü. Ben şoförü olduğum için onları sadece bu toplantılara götürüp getiriyordum...”

 

FETÖ şüphelisi Orhan Urfan, mahkeme tutanaklarına giren ifadesinde, “zaman zaman İzzet Bilir'in randevularını ayarladığını ancak, bu randevuların da sınırlı sayıda olduğunu” öne sürdüğü, örgüt üyelerinin Balıkesir'de yaptıkları toplantılara kendisini almadığını hatırlattığı, büyük bir gizlilik içinde yapıldığı anlaşılan ve Ahmet Edip Uğur’u da götürdüğünü ifade ettiği söz konusu bu toplantılarda nelerin konuşulduğunu bilmediğini de kaydettiği öğrenildi.

 

GÜLEN’İN TAKKESİNİ KAPMA YARIŞINA GİRMİŞLER

Öte yandan, sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır’ı kendisine iftira atmak ve hakaret etmekle suçlayan Balıkesir’in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un, FETÖ’nün firari elebaşı Fetullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret ettiği 4 gün misafir edildiği ve onun bulunduğu ortamda, ziyaretçilerin teröristbaşının takkesini kapmak için birbirini ezdiği iddia edildi.

 

FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan Balıkesir İşadamları Derneği eski Başkanı Mümin Temel’in, Pensilvanya’ya giderek Fetullah Gülen ile görüştüklerini, bu Pensilvanya seyahatinde Ahmet Edip Uğur’un da yer aldığını şu anlatımlarla itiraf ettiği ortaya çıktı: "Sohbette bugünkü Balıkesir belediye başkanı dönemin AK Parti milletvekili Edip Uğur’da vardı. Pensilvanya’da toplam 4-5 gün kaldık. İlk gittiğimiz gün Pensilvanya’da Gülen bizleri çiftliğinde karşılayarak akşam yemeği verdi…

 

Ayrıca sohbet ortamında bizlere Gülen tarafından takke, tesbih gibi verilen hediyelerle ilgili olarak ismini hatırlamadığım Bursa milletvekili o dönemki Başbakanımız Erdoğan’a götürmek üzere bir takke fazla istedi. Bunun üzerine Gülen onlara doğru başındaki takkeyi fırlattı. 2 milletvekili takkeyi almak için hamle yaptılar ve Bursa milletvekili takkeyi aldı"

AVAZTÜRK Özel