Ehliyet sahipleri aman dikkat cebiniz yanmasın! 81 ilde trafik polisleri denetime çıktı 23.666 TL para cezası var

Ehliyet sahipleri aman dikkat cebiniz yanmasın! 81 ilde trafik polisleri denetime çıktı 23.666 TL para cezası var

Trafik polisleri 81 ilde denetimlerine başlarken sürücülere para cezası yağdı. Trafik denetimlerinin daha da artacağı belirtilirken ehliye ve arabası olanlara son dakika uyarısı geldi! 2023 trafik cezaları cebinizi yakmasın.

Ehliyet sahipleri aman dikkat cebiniz yanmasın! 81 ilde trafik polisleri denetime çıktı 23.666 TL para cezası var... Son dönemde yeniden ölümlü trafik kazalarının oranlarında yaşanan artış nedeni ile ülke genelinde trafik denetimleri arttırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile 81 ilde hem şehir içi hem de şehirlerarası yollarda trafik denetimleri arttırılırken denetime takılan araç sahiplerine adeta para cezası yağdı. 2023 yılında yeniden değerleme oranı olan yüzde 123 oranı üzerinden rekor zam gelen trafik cezaları sürücülerin büyük şok yaşamasına neden oldu.

ARAÇ SAHİPLERİ DİKKAT! TRAFİK CEZALARI İÇİN DENETİMLER ARTTI

Arabası ve ehliyeti olanlara son dakika uyarısı ile trafik denetimi uyarısı geldi. Türkiye genelinde son dönemde artan trafik kazaları ve ölüm oranı üzerine denetimler arttırılırken trafik polisleri adeta para cezası yağdırdı. Bu denetimlerden biri de Zonguldak'ta yapıldı. Zonguldak genelinde yapılan denetimlerde trafik güvenliğini arttırmak için İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri araçları kontrol etti.

Yapılan denetimlerde Ankara ve Ereğli kara yolunu kullanan araçlar denetime takılırken bir kişiye araç muayenesini yaptırmama, 2 sürücüye takograf kullanmama, bir şahsa geçerlilik süresi dolan belgeyle araç kullanma, 4 sürücüye araç kullanma süresini aşma ve 4 kişiye Karayolu Taşıma Kanununa uymamaktan toplam 23 bin 666 lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Yapılan denetimlerin 81 il genelinde devam edeceği ve arttırılarak süreceği belirtilirken araç ve ehliyet sahiplerinin kurallara uyması istendi.