Ehliyet ve MTSK sınavları ertelenmişti, MEB’ten açıklama geldi!

Ehliyet ve MTSK sınavları ertelenmişti, MEB’ten açıklama geldi!

Deprem sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan pek çok karar geldi. Bunlardan biri de sınav tarihlerinin ertelenmesiydi. Peki, yeni sınav tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

Depremde bir haftayı geride bırakan Türkiye, büyük bir facia ile karşı karşıya kaldı. Kamu çalışanlarının deprem bölgesine transfer edilmesi ve deprem bölgesindeki kişilerin mağdur olmaması adına pek çok kamu kurum ve kuruluşu kendi hizmet noktasında hızla kararlar aldı. Bu kararların birçoğu ise, sınav erteleme kararı da alan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.

Yaşanan felaketin ardından ilk kararı Milli Eğitim Bakanlığı almış ve okulları tatil etmişti. Türkiye genelinde 20 Şubat 2023; deprem bölgelerinde mart ayı itibariyle yeniden eğitim ve öğretime geçmeye hazırlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir başka gündemi ise 7 ile 12 Şubat 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan ehliyet sınavları ile Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) sınavlarını ertelemek oldu. Peki, ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Motorlu taşıt e-sınavları hangi tarihte yapılacak? İşte detaylar…

SINAVLAR HEMEN ERTELENDİ

ehliyet-ve-mtsk-sinavlari-ertelenmisti-mebten-aciklama-geldi.png

Motorlu taşıt e-Sınavları ile bilim ve sanat merkezlerinde gerçekleşecek olan birtakım sınavları erteleme kararı duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, depremden hemen sonra gerçekleştirdiği açıklama ile sınavları ileri bir tarihe erteledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği açıklamada; “7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu taşıtlar sürücü kursu (MTSK) e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ileri bir tarihe, 11-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) 'Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları' Türkiye genelinde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi” ifadeleri yer aldı.

YENİ TARİH DUYURULMADI

Gerçekleştirilen ertelemenin ardından Türkiye’de sınava girecek olan pek çok vatandaş, yeni tarih için gözünü kulağını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek yeni bir açıklamaya çevirdi. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, henüz bir açıklama gerçekleştirmedi. Sınavları ileri bir tarihe erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, yeni sınav takvimini kamuoyu ile paylaşmadı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların açılacağı 20 Şubat tarihinden sonra sınav takvimini de belirlemesi bekleniyor.