Ekmeğe zam gelecek mi? Açıklama yapıldı! Son karar belli oldu

Ekmeğe zam gelecek mi? Açıklama yapıldı! Son karar belli oldu

Milyonlarca kişinin en çok arattığı sorulardan birisi ekmek zammıyla ilgili olurken arama motorlarında 'ekmeğe zam gelecek mi?' sorusunun yanıtı aratılmaya devam ediyor.

Yeni yılın gelmesinin ardından pek çok kişi teker teker açıklanan zam haberlerine yüzünü dönerken özellikle de vatandaşın en çok tükettiği yiyeceklerden birisi olan ekmek zammı gündeme gelmişti. Ekmek zammı ile ilgili beklenen açıklama geldi.

Milyonlarca kişinin en çok arattığı sorulardan birisi ekmek zammıyla ilgili olurken arama motorlarında 'ekmeğe zam gelecek mi?' sorusunun yanıtı aratılmaya devam ediyor. Yeni yılın gelmesi, enflasyon ve maliyet derken fiyatlar hemen hemen her sektörde yükselmeye devam ederken milyonları yakından ilgilendiren açıklama yapıldı. Ekmek zammıyla ilgili detaylı bilgilendirme yapılırken detaylar vatandaşın dikkatini çekti.

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Son gelen zammın ardından ekmek zammı hala konuşulmaya devam ederken ekmek zammı 5 TL olarak sabitlenmişti. Ekmek fiyatlarının 5 TL olarak sabitlenmesinin ardından güncel bir ekmek zammının mümkün olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin “Aralık ayında yaptığımız toplantıda ocak ve şubatta zammın gündemde olmadığını söylemiştik. Bugün de gündemimizde bir fiyat artışı söz konusu değil” dedi.

EKMEK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

NTV'de gerçekleştirdiği konuşmasında milyonlarca kişinin soru işaretlerini ortadan kaldıracak açıklamalarda bulunan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin açıklamasında “Gram ve fiyat olarak değişiklik arz edebiliyor. 200 gram ekmek 5 liradan satılabiliyor. Bunun altında satanlar var ama en yüksek fiyat kilogramı 25 lira. Kasım ayından bu yana uygulanan fiyat uygulanıyor” diye konuştu.

Ekmek fiyatlarının artışı hakkında bir görüşmenin henüz gerçekleşmediğini söyleyen Çetin “Bu fiyat Ocak ve Şubat’ta devam edecek. Şubat ayında görüşülecek herhangi bir konu yok. Ben konuyu oda başkanımızla da görüştüm. Ekmek fiyatında artış gündemimizde olan bir şey değil. Şu anda ekmeğin fiyat artışına yönelik bir çalışmamız ve görüşülecek bir ay ve gün belli değil. Giderlerimizi yakından takip ediyoruz” dedi.