Elektrik faturası kira ile yarışanlar bu haber size! Tek bir hatanız yüzünden cebiniz yanmasın bunu yapın faturanız azalsın

Elektrik faturası kira ile yarışanlar bu haber size! Tek bir hatanız yüzünden cebiniz yanmasın bunu yapın faturanız azalsın

Son dönemde vatandaş gelen elektrik ve doğalgaz faturaları ile baş etmekte zorlanırken elektrik faturalarını yükselten hata ortaya çıktı. Elektrik faturasını düşürmenin yolları ve püf yöntemleri belli oldu.

Elektrik faturası kira ile yarışanlar bu haber size! Tek bir hatanız yüzünden cebiniz yanmasın bunu yapın faturanız azalsın... Havaların artık iyiden iyiye soğuması ile beraber evlere gelen faturalar da cepleri yakmaya başladı. Elektrik faturası yüksek gelen vatandaş büyük şok yaşarken enerji uzmanları ise elektrik faturasını düşürmenin yollarını açıkladı.

Soğuyan havalarla beraber yükseltilen kombiler doğalgaz faturasını arttırırken vatandaş bir yandan da yükselen elektrik faturalarını düşürmenin yollarını aramaya başlamıştı. Günlük hayatta pek çoğumuzun rutin haline getirerek yaptığı davranışların faturaları yok yere arttırdığı ortaya çıktı.

ELEKTRİK FATURASINI AZALTMANIN YOLLARI! FATURALARI DÜŞÜRMEK İÇİN NELER YAPMALI, NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Gelen faturalar vatandaşın zaten yükselen enflasyon nedeni ile geçim derdine düştüğü bu dönemde daha da sıkıntı yaşamasına neden olurken enerji uzmanları alınabilecek önlemleri açıkladı. Elektrik faturasının bazı yanlış davranışlar nedeni ile yükseldiğini dile getiren enerji uzmanları alınacak son derece basit önlemlerle faturaların nerede ise yarı yarıya azalabileceğini dile getirdi.

Elektrik faturasını düşürmek isteyen kişiler için uzmanlar tarafından verilen tavsiyeler şu şekilde sıralandı:

Evlerde yer alan buzdolabı, televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi tüm cihazların mutlaka A+ enerji sınıfından seçilmesi,

Çamaşır ve bulaşık makinesini boş çalıştırmamak, çok fazla yüklememek,

Lambaların mutlaka tasarruflu ampuller ile değiştirmek,

Kışın oda sıcaklığını gereğinden fazla yüksek tutmamak,

Buzdolabının kapağının mutlaka iyi kapandığından emin olmak,

Kombi ve klima kullanıyorsanız bunların bakımını her kış mutlaka yaptırmak. Bu basit yöntemler faturanız üzerinde gereksiz gelen fazla yükü azaltacak ve düşmesini sağlayacaktır.