Elon Musk, dolandırıcılığa kapı araladı! Mavi Tikli vali hesabı açıp okulları tatil ettirdiler!

Elon Musk, dolandırıcılığa kapı araladı! Mavi Tikli vali hesabı açıp okulları tatil ettirdiler!

Twitter'ın yeni CEO'su Elon Musk tarafında sular durulmuyor. Mavi tik hizmeti ile ilgili dolandırıcılık vakaları günden güne çoğalırken Musk bu duruma nasıl müdahale edecek? merakla bekleniyor…

Basit gibi görünen fakat gittikçe içinden çıkılmaz hale gelen maddi ve manevi olarak yıpratabilen mavi tik sorunu ile ilgili dolandırıcılık vakaları her geçen gün artıyor. Özelliği kullanmak için para ödeme zorunluluğunu gerekli bulmayan kişiler ücret ödemedikleri için tek tek mavi tiklerini kaybetmeye başladı.

Twitter'daki bu yeni sürecin arka planında getirisinin ne olacağı en başından tahmin edilememişti. Ücret ödemek istemeyen mavi tik onaylı gerçek hesap kullanıcılarından alınan mavi tikler sadece ücret ödediği için herhangi bir kişiye verilebiliyor. Bu ileri boyutlu güvenlik açığına sebep oluyor.

1 NİSAN TARİHİNDE UYGULAMA BAŞLADI!

1 Nisan tarihinde alınan mavi tike ücretli geçilmesi kararı sonrası henüz 5 gün geçti fakat ortalık yıkıldı. Sadece dolandırıcılık yapabilmek ve insanların duygusunu oynayabilmek, güven kazanabilmek için para ile satın alarak mavi tik üzerinden dolandırıcılık yapmaya çalışan onlarca kişi türedi.

Öte yandan para vermek istemeyen fakat onaylanmış tüm kullanıcıların mavi tikleri de tek tek kaldırıldı. Para vermek istemeyecek tüm kullanıcılar Twitter Blue abonesi olup hizmetten faydalanmaya devam edebilecek, denildi.

BAŞKALDIRI TÜM MEDYAYI SARDI!

elon-musk-dolandiriciliga-kapi-araladi-mavi-tikli-vali-hesabi-acip-okullari-tatil-ettirdiler.jpg

Elon Musk'ın son hamlesi New York Times'taki mavi tiki kaldırmak oldu. Mavi tik hizmet bedelini ödemeyeceğini söyleyen New York Times basın sözcüsüne cevap gecikmedi. Elon Musk; “O zaman onu da çıkartırız” demişti ve dediğini yaptı. New York Times'ın mavi tik rozetini kaldırdı. Daha önceden onay almış güvenilir hesaplar şimdi bir bir mavi tikini kaybediyor. Bu durum Twitter kullanıcıları tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Beyaz Saray'daki kurumlar, Lebron James ve Los Angeles Times'ta ücret ödemeyeceğini söyledi.

Mavi tiki kaldırılanların ücret ödemekten yana olmaması her iki taraf için çekişmeli bir süreci başlatıyor. Bunun sebebi ise mavi tik sahibi olmak isteyenler belirli bir bedel ödeyerek insanlara güvenilir hesapmış gibi gösterip manipüle edebilir.

SAHTE VALİLİK HESABI İLE DOLANDIRICILIK!

Twitter'da mavi tike sahip olan hesaplar onaylı ve güvenilir görüldüğü için yayılan her bilgi ciddiye alınabiliyor. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan adına bir kişi sahte hesap oluşturdu. Ardından bu hesap için mavi tik onayı aldı. Hesap üzerinden okulların tatil edildiğini duyurdu. Hesap mavi tikli olduğu için vatandaşlar buna inandı. Daha sonra durum anlaşılınca valilik tarafından açıklama yapıldı.