Elon Musk Twitter’da gizli bir ordu oluşturdu! Ünlü CEO'nun 35 kişilik VİP listesinde kimler yer alıyor?

Elon Musk Twitter’da gizli bir ordu oluşturdu! Ünlü CEO'nun 35 kişilik VİP listesinde kimler yer alıyor?

Popüler milyarder ve CEO Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra içerikte epey değişiklik uygulamış ve paralı abonelik dönemini başlatmıştı.

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da özel bir grup olduğu iddia ediliyor. Hatta resmi olarak ispat edildi. Bu özel grup içerisinde sporcular, gazeteciler, siyasetçiler ve Hollywood yıldızları bulunuyor. Bu kullanıcılarının paylaşımları Twitter mühendisleri tarafından üst düzey bir algılama ile her zaman için ön plana çıkarılıyor. Sitenin kodları onlar için daha farklı işliyor.

O SEÇKİNLER ARASINDA ABD BAŞKANI DA VAR!

elon-musk-twitterda-gizli-bir-ordu-olusturdu-unlu-ceonun-35-kisilik-vip-listesinde-kimler-ye.jpg

Yapılan açıklamada raporlarda yer alan isimler seçkinler olarak listelendi. Bunların arasında Daily Wire kurucu başkanı Ben Shapiro, Amerika başkanı John Biden, Bloomberg teknoloji yazarlığı yapan Matt Yglesias’ta yer alıyordu.

Paylaşım hızla yayıldı. Konu üzerine bilgi sahibi olanlar o listede yer alan başka isimlerin de olduğunu iddia etti. 35 kişilik VIP ekip içerisinde erkek giyimi üzerine yazarlık yapan Dernek Guy, Youtuber Bay Beast’te yer alıyordu.

Popüler isim tarafından gerçekleştirilen bu hamle aslında daha önceden yaşanan bir olay ile fark edilmişti. Amerika başkanı Joe Biden“Super Bowl” isimli bir paylaşımda bulunmuştu. Hatırlanırsa o paylaşım diğer tweetlerini dahi gölgede bırakmıştı. Bu demek oluyor ki Amerika Başkanı bu paylaşımını diğer gönderilerden daha çok öne çıkarılmasını istemişti.

VİP GRUP NASIL BELİRLENDİ?

Bu konuda Twitter mühendisleri arka planda çalışmasını sürdürüyor. 2022 Kasım ayında Musk, tarafından yapılan bir benzetme bu konuyu ortaya çıkardı. Elon Musk tarafından belirlenen bu liste etrafları tarafından en çok etkileşimi alanlar, sevilenler ya da nefret edilenler üzerinden bir ayrım yapılarak belirleniyor.

Elon Musk, tarafından satın alındıktan sonra farklı değişiklikler ile karşılaşıldı. Twitter için öncelikle mavi tikte para uygulaması başlatılmıştı. Şimdi ise Twitter Blue için ödeme yapmayan kullanıcılar anketlerde oy kullanamayacak, deniyor.