Emekli maaşları neden eksik yattı? Emekli aylığı neden 5 bin 500 TL yatmadı?

Emekli maaşları neden eksik yattı? Emekli aylığı neden 5 bin 500 TL yatmadı?

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merak ettiği emekli aylıklarının bu ay neden 5 bin 500 lira yatmadığı araştırılıyor.

Emekli maaşları neden eksik yattı? Emekli aylığı neden 5 bin 500 TL yatmadı? Türkiye'de milyonlarca vatandaşın merak ettiği emekli aylıklarının bu ay neden 5 bin 500 lira yatmadığı araştırılıyor. Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte emekli aylıkları 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya kadar yükseltilmişti. Bu süreçte ise emekli vatandaşlar; aylık ödemelerinin bu ay 5 bin lira ortalamasında yattığı ve neden 5 bin 500 lira yatmadığını araştırıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5500 TL OLMUŞTU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ocak ayında yapılan zam açıklamaları ile birlikte emekli aylıklarının 5 bin 500 liraya çıkarıldığını ifade etmiş ve, "Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Elde edilen bilgilere göre emekli aylıklarının neden eksik yattığına dair detaylar gelir gelmez avazturk.com adresinde yer alacak.