Emekli olmak isteyenler çalışmadan SSK-SGK ve Bağkur’lu emekli olabilecekler! Karar meclisten çıktı

Emekli olmak isteyenler çalışmadan SSK-SGK ve Bağkur’lu emekli olabilecekler! Karar meclisten çıktı

Vatandaşlar çalışmadan da emekli olabilecekleri bir yol aramaya devam ederken artık vatandaşların çalışmadan da SSK-SGK ve BAĞKUR emeklisi olabilecekleri belirtildi.

Farklı sektörden çalışan milyonlarca kişinin ortak hayallerinden birisi de emekli olmak olurken vatandaşlar emekli olacakları günü iple çekmeye devam ediyor. Vatandaşlar çalışmadan da emekli olabilecekleri bir yol aramaya devam ederken artık vatandaşların çalışmadan da SSK-SGK ve BAĞKUR emeklisi olabilecekleri belirtildi.

Milyonların hayali emeklilik olurken uzun süredir iple çekilen konulardan birisi de EYT oluyor. 2022 yılının son aylarından bu yana en çok dikkat çeken konu başlığı EYT olurken çıkan karar sonucunda vatandaşların çalışmadan da emekli olabilecekleri belirtildi. Çalışmadan emekli olabileceğini duyan vatandaşlar detayları merak etmeye başladı.

ÇALIŞMADAN EMEKLİ OLUNUR MU?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin bu hafta içerisinde yasalaşması bekleniyordu. Emekli olmayı iple çeken vatandaşlar gündemi yakından takip etmeyi devam ederken çalışmadan da emekli olabileceği duyuruldu. Emekli olmak isteyen vatandaşlar çalışmadan nasıl emekli olunabileceğini araştırmaya devam ediyor.

Emekli olmak isteyen vatandaşlara duyuruldu. Prim ödemesi yaparak emeklilik hayaline kavuşulabileceğinin açıklaması yapıldı. Prim ödemesi yaparak emekli olabilmenin de bir takım şartları bulunuyor. Peki o şartlar neler? İşte detaylar...

PRİM GÜNÜ ÜCRETİ NE KADAR?

Bir dönem çalışan ve emeklilik yaşı gelen vatandaşlar konuyla ilgili detaylı bilgiyi SGK'ya giderek öğrenebiliyor. İsteğe bağlı prim yoluyla emekli olabilmek için vatandaşlar kendi primlerini yatırarak emekli oluyor. Prim oranları vatandaşların yakından araştırdığı konular arasında yer alırken prim ücreti ödemesi asgari ücret oranı ile birlikte artış gösteriyor. Yani asgari ücret arttığında emekli olmak için yapmanız gereken prim ödemesi de artış gösteriyor.

Bunun yanı sıra minimum 1261 prim günü ödemesi yapan vatandaşlar da alan prim borçlarını ödeyerek emeklilik hayallerine kavuşabiliyorlar. İsteğe bağlı emekli olmak, prim gününüzü ödeyerek emeklilik hayaliniz için SGK'ya giderek bilgi alabilirsiniz.