Enerji Bakanı Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması! 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak

Enerji Bakanı Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması! 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak

Enerji Bakanı Dönmez katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz gazının Türkiye'ye tam 30 yıl yeteceği müjdesini veren Dönmez önemli konuşmalara gerçekleştirdi.

Enerji Bakanı Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması! 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Karadeniz gazı ile ilgili açıklamalarda bulunarak müjdeli haberi verdi. Dönmez "Karadeniz gazı 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak. Müjdeler geldikçe vatandaşa indirim olarak yansıtacağız" şeklinde konuştu ve ekledi; "Umman'dan 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz, anlaşma 10 yıl geçerli olacak." ifadelerine yer verdi.

KARADENİZ GAZI 30 YILLIK İHTİYACIMIZI KARŞILAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez Karadeniz gazı ile ilgili milyonlarca vatandaşın beklediği açıklamalar yaptı. Dönmez Karadeniz gazının Türkiye'ye tam 30 yıl boyunca yeteceğini söyledi. Müjdeler geldikçe milletle paylaşılacak diyen Dönmez şu ifadelere konuşmalarında yer verdi;

"Karadeniz gazı şu anki rezerviyle 30 yıllık ihtiyacımızı karşılayacak büyüklükte. Yeni keşiflerle inşallah bu süre daha da uzayacak. Türkiye Yüzyılı, enerjide bağımsızlığın yüzyılı olacak" şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ne katıldı. Bakan Dönmez burada konuşma yaparak Türkiye'ye müjdeli haberleri sıraladı.

BAKAN DÖNMEZ'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Karadeniz gazı doğalgazda dışa bağımlılığımızı azaltacak

"Türkiye Yüzyılı, enerjide bağımsızlığın yüzyılı olacak. Bunun için bütün plan ve programlarımızı hazırladık. Karadeniz gazının ilk fazı Mart ayında devreye girecek. Tam kapasite üretimde inşallah gaz ihtiyacımızın dörtte birini buradan karşılayacağız.

Bu Türkiye'nin gaz ithalatının dörtte bir oranda azalması demek. Bu, Türkiye'nin gaz müzakeresi yaparken elinin daha güçlü olması demek. Gaz merkezi olma hedefine yürüyen Türkiye'nin piyasada daha fazla kaynak çeşitliliği oluşturması demek Türkiye'nin enerjide bağımsızlık hedefinin en önemli argümanlarından biri yerli gazımız.

Biliyorsunuz doğal gazda dışa bağımlılık oranımız yüzde 95'lerin üzerinde. Karadeniz gazı bu yükü zaman içerisinde hafifletecek inşallah"