Erdoğan, Trump ile Katar'ı görüştü!

Erdoğan, Trump ile Katar'ı görüştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede, Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

Savunma sanayii ve ekonomi alanında ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, körfezde Katar ekseninde yaşanan gerilim hakkında da görüş teatisinde bulunuldu.

Görüşmede, gerilimin bir an önce düşürülmesinin, sorunların müzakerelerle halledilmesinin, bölgenin güvenliği ve istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle PKK, FETÖ ve DEAŞ dahil terörün her türüne karşı çıkmanın önemine dikkati çekti.

İki lider, terörizmle mücadelede iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve terörün finansmanının önlenmesi hususlarında da mutabık kaldı.

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması

Beyaz Saray, Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Donald J. Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ile Körfez'deki ve Arap komşuları arasında devam eden anlaşmazlığın çözüm yolları da dahil birçok konuyu konuştu. Başkan Trump, tüm müttefik ve ortaklarımızın terörün ve aşırılıkçılığın her türlüsüyle mücadeledeki çabalarını artırmasının önemine vurgu yaptı."

Bununla birlikte Trump'ın, tüm ülkelerin, terörizm finansmanını durdurmaya çalışma ve aşırılıkçı ideolojiyle savaşma noktasında üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdiği de belirtildi.

Bu arada iki lider arasındaki görüşmenin yaklaşık 40 dakika sürdüğü kaydedildi.