Erdoğan ve Trump'tan ortak basın toplantısı!

Erdoğan ve Trump'tan ortak basın toplantısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde varılan mutabakata kesinlikle uygun değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, ikili görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Ziyaretin tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir." dedi.

'ZAFERİ BİR KEZ DAHA KUTLUYORUM'

Sayın Trump'ı seçimlerde elde ettiği tarihi zafer için bir kez daha kutluyorum. Stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkileri ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız küresel barış ve istikrar için önemlidir. Çalkantılı bu dönemde yakın işbirliği çok önemlidir. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek.

FETÖ VE YPG MESAJLARI

Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir

DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız. FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili beklentilerimizi açıkça ifade ettik.

Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek. Ekonomi, enerji ve savunmada işbirliği artacak.

ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları;

Türk halkı son yıllarda ve dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye'ye PKK, DEAŞgibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz.

'İLİŞKİLERİMİZİ KİMSE YENEMEYECEK'

Türkiye'nin istediği silah siparişleri için çalışacağız. Türkiye'yi PKK ve DAEŞ'e karşı destekliyoruz. Diyalog ve dayanışmamızı devam ettireceğiz. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek. Türkiye ile ilişkilerimizi hiç kimse yenemeyecek.

'SABIRSIZLANIYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'da barışı ve güvenliği sağlamak, paylaştığımız tehlikelerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum