Erdoğan'dan 120 saat uyarısı

Erdoğan'dan 120 saat uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile mutabık kalınan şartlar için 120 saat uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barış Pınarı Harekatı üzerinden Batılı ülkelere tepki göstererek, "Son 9 günde ülkemize karşı her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştüğü için kimin kim olduğunu gördük" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Bu millet bir asır önce yedi düvel üzerine geldiğinde teslim olmayı asla düşünmedi. Daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla Suriye meselesindeki duruşumuzu ortaya koymuştuk.

Bizi kimse yolumuzdan alıkoyamaz. Teslim olmayı bu millet asla düşünmedi.

Baktık ki bize verilen sözler tutulmuyor. Suriyelerin ülkelerine dönüş için gerekenler yapılmıyor. Yeniden kolları sıvadık. Bir kez daha 'Ya istiklal ya ölüm' dedik.

HANGİ ÇILGIN BİZE ZİNCİR VURACAKMIŞ?

Baktık ki bize verilen sözler tutulmuyor, yeniden kolları sıvadık. Ne diyor Mehmet Akif İstiklal Marş'ında dediği gibi "Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım." Kim bize zincir vuracakmış soruyorum. Ellerinde yüzlerce masumun kanı olanlarla mı bize zincir vuracakmış. Terör örgütleri mi, onlarla koyun koyuna yatanlar mı bize zincir vuracakmış. Soruyorum hangi alçak bize zincir vuracakmış!

İstiklali ve istikbali için baş eğmemeye hazır bu milleti tanıyacaklar. Bunlar Türk milletini tanımıyorlar ama tanıyacaklar. Ya efendice tanıyacaklar ya da derslerini ala ala tanıyacaklar.

9 GÜNDE HERKESİN MASKESİ DÜŞTÜ

Ne diyoruz biz sınırlarımız boyunca uzanan bir terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Ülkemizdeki suriyeliler için evlerine dönmeleri için gereken güven şartlarını sağlayacağımızı söylüyoruz. Askeri olarak vurup geçmek gerekiyorsa onu da yapıyoruz. 

Maalesef son 9 günde ülkemize karşı her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştüğü için kimin kim olduğunu gördük. Biz terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık. Devlet devletle masaya oturduk. Terör örgütüyle masaya oturacak kadar alçalmadık. Birileri oturuyor. Varsın otursunlar. Terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ifşa ettik. 

OLURSA OLUR, OLMAZSA 120 SAAT BİTTİĞİNDE...

Şartlarımızı tekrar masaya koyduk. Suriye sınırımız boyunca kuzeyden güneye 20 mil yani 32 km derinliğinde bir güvenli bölge oluşturma kararlılığını tekrarladık. Irak sınırından batıya 444 km uzunluğu ifade ettik. Amacımızın bu bölgede kimseyle çatışmak olmadığını özellikle belirledik. Hedefimizde teröristlerin olduğunu belirledik. Bu hattın dışına teröristlerin çıkması halinde Barış Pınarı Harekatının sona ereceğini ifade ettik. Çarşamba günü yaptığımız grup toplantımızda bu işin bir gecede bitirilmesini teklif etmiştik. Pazarlık sünnettir diyerek masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması için 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün. Salı gecesi süre bitiyor. Vardığımız mutabakatı yazılı bir 13 maddelik metne dönüştürdük. Amerikan tarafı da Türk tarafı da kendi anlayışına göre konuyu açıkladı. Biz ne istediğimizi, ne söylediğimizi gayet iyi biliyoruz. Olursa olur olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz.