Eski kimlik kartı olanlara bizzat Bakan Soylu duyurdu o tarihten sonra banka işlemleri yapılamayacak

Eski kimlik kartı olanlara bizzat Bakan Soylu duyurdu o tarihten sonra banka işlemleri yapılamayacak

Yeni kimlik kartı için verilen süre uzatılırken eski kimlik kartı olanlara, kimlik kartını yenilemeyenlere yönelik son dakika açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapıldı. Eski kimlik kartı ile banka işlemleri için son tarih uyarısı!

Eski kimlik kartı olanlara bizzat Bakan Soylu duyurdu o tarihten sonra banka işlemleri yapılamayacak! Kimlik kartı yenileme işlemleri tüm hızı ile devam ederken alınan karar ile Nüfus Müdürlüklerinde yığılma ve yoğunluk oluşmaması adına eski kimlik yenileme tarihi uzatılmıştı.

Eski kimlik son yenileme tarihi için verilen süre uzatılırken vatandaşın kimliğini yenilemesi için ise yeni teşvik edici uygulamalar alınmaya başlandı. Bunlardan biri de bankalar üzerinden yapılacak olan düzenleme olarak öne çıktı. Eski kimlik kartı ile yapılamayan işlemler arasına bankacılık işlemleri de dahil edilmeye hazırlanıyor.

ESKİ KİMLİK KARTI SON GEÇERLİLİK TARİHİ SÜRESİ NE ZAMAN DOLACAK?

Eski kimlikle işlem yapmak isteyen kişiler için son geçerlilik tarihi alınan karar ile 1 sene daha uzatılmış ve 31 Aralık 2022 tarihinden 31 Aralık 2023 tarihine uzatılmıştı. Tarihin uzatılması ile pek çok kişi rahat bir nefes almış ve kimlik yenileme işlemlerini yeniden ertelemeye başlamıştı. Ancak kimliğini yenilemeyen kişilere kötü haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. Bakan Soylu yaptığı açıklamasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK ile yeni kimlik belgesi için çalışma yapıldığını söyledi.

ESKİ KİMLİK KARTI OLANLAR BANKA İŞLEMLERİ YAPAMAYACAK MI?

Bakan Soylu 30 Aralık 2022 tarihinde yaptığı açıklamasında ''Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak'' diyerek konu hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK ile çalışmalara başladıklarını duyurdu. Söz konusu uygulama için bankaların yönetimleri, BDDK ve İçişleri Bakanlığı arasında görüşmelerin yapıldığı belirtilirken söz konusu uygulamanın 2023 yılının birinci yarısının sonuna kadar uygulamaya alınmasının beklendiği ifade edildi.

Yani en geç Haziran ayına kadar düzenlemenin hayata geçmesi yönünde çalışmalar yapıldığı belirtilirken söz konusu düzenlemenin kesin tarihi konusunda ise resmi bir açıklama yapılmadı. Kimlik kartı eski olan kişiler bankadan para çekme, para yatırma, hesaptan havale ve EFT gibi işlemlerde yeni kimlik ibraz etmeden şubelerden işlem yapamayacaklar.