Eski MİT Yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'nun Mezarı Açıldı! 15 Yıl Sonra Bozulmamış Dokular Bulundu
2011 yılında Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybeden eski MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı, ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 15 yıl sonra açıldı.
2011 yılında Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybeden eski MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'nun mezarı, ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 15 yıl sonra açıldı. Fethi kabir sırasında kefenin çürümediği, naaşın bütünlüğünü koruduğu ve bozulmamış dokular bulunduğu belirtilirken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla çok sayıda örnek incelemeye alındı.
Kaşif Kozinoğlu'nun Mezarı 15 Yıl Sonra Açıldı
Eski Milli İstihbarat Teşkilatı yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'nun 2011 yılındaki ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Ümraniye'deki Kocatepe Mezarlığı'nda bulunan kabirde fethi kabir işlemi gerçekleştirildi.
Fethi Kabir İşleminde Dikkat Çeken Bulgular
Uzmanların kemik ve toprak örnekleri almak amacıyla gerçekleştirdiği işlem sırasında, aradan geçen yaklaşık 15 yıla rağmen dikkat çeken bulgularla karşılaşıldığı belirtildi.
Aktarılan bilgilere göre Kozinoğlu'nun kefeninin çürümediği, naaşın bütünlüğünü koruduğu ve bozulmamış dokuların bulunduğu görüldü. Bu dokular da adli inceleme kapsamında değerlendirilmek üzere örneklendi.
Bozulmamış Dokular İncelemeye Alındı
Kozinoğlu'nun 2011'de hayatını kaybetmesinden yıllar sonra bulunan dokular, soruşturma kapsamında yapılacak laboratuvar incelemeleri açısından önem taşıyor.
Uzman heyet, mezardan kemik, toprak ve diğer tıbbi örnekleri topladı. Numuneler üzerinde gerçekleştirilecek incelemelerin ardından elde edilen bulgular birlikte değerlendirilecek.
5 Kişilik Uzman Heyet Görev Yaptı
Fethi kabir işlemi farklı uzmanlık alanlarından oluşan 5 kişilik bir heyet tarafından gerçekleştirildi.
Heyette 3 adli tıp uzmanı, 1 kimyager ve 1 otopsi teknikeri yer aldı. Gerekli örneklerin toplanmasının ardından işlem tamamlandı ve mezar yeniden kapatıldı.
Kaşif Kozinoğlu 2011'de Hayatını Kaybetti
Kaşif Kozinoğlu, Ergenekon sürecinde tutuklu bulunduğu sırada 12 Kasım 2011 tarihinde Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybetti.
O dönemde ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirtilmişti. Yıllar sonra yeniden ele alınan dosyada ise Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeninin yanı sıra ölümünde üçüncü kişilerin kasıt veya müdahalesinin bulunup bulunmadığı araştırılıyor.
Kamera ve 112 Kayıtları İncelenecek
Soruşturma yalnızca mezardan çıkarılan numuneler üzerinden yürütülmeyecek. Olay gününe ilişkin başka kayıtların da incelemeye alınacağı bildirildi.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, ceza infaz kurumunun olay günündeki güvenlik kamerası görüntüleri ile 112 Acil Çağrı Merkezi ses kayıtları incelenecek.
Hastaneye Sevk Süreci de Araştırılıyor
Kozinoğlu'nun yaşamını yitirmeden önceki sağlık ve sevk süreci de dosya kapsamında değerlendirilecek.
Kozinoğlu'nun hastaneye sevk edilme sürecine ve kendisine uygulanan tıbbi müdahalelere ilişkin belgelerin soruşturma dosyasında inceleneceği belirtildi.
Kaşif Kozinoğlu'nun Kesin Ölüm Nedenini Adli Tıp Değerlendirecek
Mezardan alınan örneklerin laboratuvar analizleri tamamlandıktan sonra elde edilen tüm bulgular Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Kurulu tarafından ele alınacak.
Kurulun incelemeler sonucunda Kaşif Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeni ile ölümünde üçüncü kişi müdahalesi bulunup bulunmadığına ilişkin mütalaa hazırlaması bekleniyor. Soruşturmanın bu başlıklardaki kesin sonucu, adli incelemelerin tamamlanmasının ardından netleşecek.