Eski sevgilinizi unutmak için harekete geçin! Aşk acınızı 5 adımda hafifletin!

Eski sevgilinizi unutmak için harekete geçin! Aşk acınızı 5 adımda hafifletin!

Eski sevgilinizi unutamıyor, sürekli geçmişi düşünüyorsanız uzmanlar bunun bir hastalık olduğunu söylüyor. Bilimsel olarak belirli bir süreyi aşan aşk acısı zamanla kalıcı hale gelebiliyor.

Büyük aşkların yaşandığı her ilişkide ayrılık kaçınılmaz olabiliyor. Ayrılık dönemi sonrası unutma evresine geçiş yapabilmek pekte kolay olmuyor. Uzmanlar bu konuda sürecin daha kolay atlatılabilmesini sağlayacak pratik yöntemleri açıkladı.

1-AYRILIĞI KABULLENİN!

Ayrılık acısını hafifletebilmek ve tamamen atabilmek için öncelikle bu durumu kabullenmek gerekiyor. İlişkinin her ne sebepten olursa olsun bittiğini kabullenmek yeni adım atabilmenin formülü olarak görülüyor. Kapıların kapatıldığı bir ilişkinin yeniden başlayacağına dair umut beklentisine girmek bu acıyı daha da körüklüyor.

2-DOST KALMAYIN!

eski-sevgilinizi-unutmak-icin-harekete-gecin-ask-acinizi-5-adimda-hafifletin.png

Sevgiliyle ayrılık sürecine girildiyse iletişimin tamamen kesilmesi gerekiyor. Her ne kadar iyi niyetle arkadaş kalma teklifi sunulsa dahi bu kesinlikle reddedilmeli. Her konuşma yeniden umut etme anlamına gelecektir.

3-DESTEK ALMAKTAN KORKMAYIN!

Bireysel çaba ile yapılan hiçbir şey bu acıyı hafifletmiyorsa muhakkak ki psikolojik destek alınmalıdır. İçinden çıkılmaz bir duruma düşüldüğü anda şiddetli acıyı hafifletebilmek ve doğru çözüm yoluna kavuşabilmek için uzman desteği gerekebilir.

4-KİŞİSEL AKTİVİTE EDİNİN!

Ayrılık sonrası dönemde daha iyi hissetmeyi sağlayacak aktivitelere yönelmek gerekiyor. İyi ya da kötü tüm anıları unutmayı sağlayacak, gönlü rahatlatacak, özlemi ve acıyı dindirecek sevilen bir aktiviteye başlanabilir.

5-GEÇMİŞİN YÜKÜNDEN SIYRILIN!

Ayrılık sonrasında “Neden böyle davrandı?” ya da “Ben böyle davranmasaydım” şeklinde yapılan her sorgulama bağlantıyı daha da kuvvetlendiriyor. Geçmişle olan hesabı tamamen koparıp çözüme kavuşturmak akış içerisinde bu durumu kabullenmek gerekiyor. Sürekli suçlama ve hesaplaşma durumu mental olarak geçmişin yükünü hiçbir zaman hafifletemiyor.

Ayrılık döneminde olan kişilere özellikle uzmanlar uyarıda bulunuyor. Şefkat ve ilgi ihtiyacı nedeniyle sağlıksız ve yeni bir ilişki için aceleci olmayın. Karamsarlığı bırakarak derin düşüncelere dalmadan sosyalleşmeye çalışın ve bu dönemde sürekli olarak kendinize yatırım yapın.