Eskişehir'e Hizmet Gelmezse Sebebi Erdoğan'ın Şantajı mı?

Eskişehir'e Hizmet Gelmezse Sebebi Erdoğan'ın Şantajı mı?

Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Erdoğan'ın Eskişehir'e yatırım yapılmamasının sebebinin CHP'li belediyeler olduğunu söylediğini ve Eskişehir'i siyanürle zehirleme tehlikesi olduğunu açıkladı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AK Parti'nin Eskişehir'e karşı uyguladığı cezalandırma politikası ve şantaj siyaseti hakkında sert eleştirilerde bulundu. Çakırözer, AK Parti'nin Eskişehir'e yatırım yapmadığını ve şehrin kazanımlarını gasp ettiğini söyledi.

AK Parti'nin Şantaj Siyaseti

Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim gezilerinde "Yerel yönetim ile iktidar uyumlu olmazsa size hizmet gelmez" sözlerini hatırlatarak, AK Parti'nin şantaj siyasetiyle seçimlerde oy toplamaya çalıştığını söyledi. Çakırözer, "Eskişehir'de hemşehrilerimiz yirmi beş yıldır Profesör Doktor Yılmaz Büyükerşen'i ve halkçı belediye başkanlarını seçiyor diye, bu AK PARTİ iktidarı, çevre yollarımızı, ölüm yollarımızı yapmıyor, bir tek fabrika açmıyor, organize sanayi bölgesinin 7 kilometrelik bağlantısını döşemiyor" dedi.

Eskişehir'e Yatırım Yok

Çakırözer, AK Parti'nin Eskişehir'e yatırım yapmadığını ve şehrin kazanımlarını gasp ettiğini vurguladı. Çakırözer, "Her seçim öncesi vaatlere baksanız, akıllı şehir olacaktık, silikon vadisi olacaktık, hızlı tren üretecektik, serbest bölgemiz olacaktı, balon turizmi bile yapacaktık ama arkadaşlar, işte, bakın, burada son üç yılın yatırım programları; bunların hiçbiri yok burada, hiçbiri" dedi.

Eskişehir'den Kazanımları Gasp Ettiler

Çakırözer, AK Parti'nin Eskişehir'den kazanımları gasp ettiğini de söyledi. Çakırözer, "Bölge mahkememizi, Kalkınma Ajansımızı Bursa'ya, Vakıfları Kütahya'ya bağladılar, demir yolculuğunun kalesi TÜLOMSAŞ'ı Ankara'ya bağladılar, şehir ekonomisine kaynak olan açık öğretimin milyarlarca lira gelirine el koydular, belediyemizin ellerindeki park ve sanat alanlarına el koydular, aşevlerinin bağış hesaplarını dahi gasbettiler" dedi.

Eskişehir Zehirleniyor

Çakırözer, AK Parti'nin Eskişehir'i zehirlediğini de söyledi. Çakırözer, "Sivrihisar'daki altın madeni için 2 dev atık barajı yetmedi, şimdi 40 metre derinliğinde, 5,5 milyon metreküp hacimde devasa 3'üncü bir siyanürlü baraj kuruyorlar. Neden? Çünkü ta 500 kilometre öteden, Çanakkale'den altın buraya getirilip siyanürle ayrıştırılacak" dedi.

Eskişehirliler Hizmet Seferberliğine Destek Veriyor

Çakırözer, AK Parti'nin tüm engellemelerine rağmen Eskişehirlilerin CHP'li belediyelere desteğini sürdürdüğünü söyledi. Çakırözer, "Bakın, AK PARTİ'nin tüm engellemelerine rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin yönettiği Eskişehir Türkiye'nin en yaşanılır, en güvenli kenti. Bakın, iktidarın cezalandırdığı bu kente Yılmaz Büyükerşen yirmi beş yılda tam 27 milyar liralık yatırım yaptı, 55 kilometre tramvay hattı döşedi" dedi.