Euro Bölgesi Enflasyon Verileri Bekleniyor: Faiz İndirimi Ufukta mı?

Euro Bölgesi Enflasyon Verileri Bekleniyor: Faiz İndirimi Ufukta mı?

Almanya tahvil getirileri yatay seyrediyor. Euro bölgesi enflasyon verileri bu hafta açıklanacak. Veriler faiz indirimi zamanlamasını etkileyecek.

Almanya'nın 10 yıllık tahvil getirisi, yatırımcıların merkez bankalarının genişleme politikasına ne zaman başlayacağına dair netlik aramasıyla bu ayın başlarında ulaştığı üç ayın en yüksek seviyesinin altında kaldı. Şubat ayı enflasyon verileri bu hafta açıklanacak ve piyasalar Haziran ayında ilk faiz indiriminin gerçekleşmesini bekliyor.

Ana Metin:

Almanya'nın 10 yıllık tahvil getirisi Perşembe günü %2,45 seviyesinde işlem görerek yatay seyretti. Bu seviye, bu ayın başlarında ulaşılan %2,5'lik üç ayın en yüksek seviyesinin altında. Yatırımcılar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ve diğer merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için ne zaman para politikasını sıkılaştırmaya başlayacağına dair daha fazla bilgi edinmek için bekliyor.

Euro bölgesi için Şubat ayına ait ülke düzeyinde enflasyon verileri Perşembe günü, euro bölgesi genelinde ise Cuma günü açıklanacak. Analistler, bloğun manşet enflasyonunun Ocak ayındaki %2,8 seviyesinden Şubat ayında yıllık bazda %2,5'e gerileyeceğini tahmin ediyor.

ECB Başkanı Christine Lagarde Pazartesi günü yaptığı açıklamada enflasyonist baskıların devam etmesinin beklendiğini söyledi. Lagarde, kendisinin ve meslektaşlarının, fiyat artışının hedeflerine yaklaştığını gösteren daha fazla kanıta ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.

Piyasalar şu anda ECB'nin Haziran ayında ilk faiz indirimini yapmasını fiyatlıyor. Ancak, enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gelirse, merkez bankasının faiz artırımlarını öne çekmesi de mümkün.

Sonuç:

Bu hafta açıklanacak enflasyon verileri, ECB'nin para politikası kararları için önemli bir etken olacak. Veriler beklentilerin altında gelirse, merkez bankasının faiz indirimlerini hızlandırması muhtemel.