Ev sahibi olmak isteyenlere özel Devlet tek seferde geri ödemesiz 150 bin TL prefabrik ev desteği yapacak

Ev sahibi olmak isteyenlere özel Devlet tek seferde geri ödemesiz 150 bin TL prefabrik ev desteği yapacak

Türkiye'de milyonlarca vatandaş ev sahibi olmak için alternatif arayışlara yöneldi. Devlet geri ödemesiz tek seferde 150 bin TL prefabrik ev desteği vereceğini açıkladı. Prefabrik ev desteği başvuru şartları neler?

Ev sahibi olmak isteyenlere özel Devlet tek seferde geri ödemesiz 150 bin TL prefabrik ev desteği yapacak - Milyonlarca vatandaş ev hayaliyle arayış içerisine girdi. Araştırmalar sonucu devlet barınma yardımı kapsamında prefabrik ev desteği verecek. Kişinin belirlediği araziye şartları sağlaması takdirinde 150 bin TL anında tek seferde geri ödemesiz hibe verilecek. Son dönemde tercih edilenlerde ilk sırada prefabrik ev var. Hem uygun fiyatı hem de sağladığı avantajlar ev sahipliğinde ilk tercih oldu.

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler çok düşük maliyetle konut sahibi olabiliyor. İmkanlar doğrultusunda sağlanan destek sayesinde istediğiniz araziye uygun koşullarla ev sahibi olabileceksiniz. Barınma kapsamında 150 bin lira hibe veriliyor. Tek yapmanız gereken şartları yerine getirmeniz olacak.

PREFABRİK EV DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma yardımı kapsamında verilecek 150 bin TL prefabrik ev desteği sayesinde artık herkes hayallerini süslediği yıllardır düşlediği planlarını gerçekleştirecek. Hayallerinizi ertelemeden harekete geçin.

Vatandaşlar son bir yıl içinde artan konut fiyatlarına rağmen elini taşın altına koymaktan geri çekiniyor. Fiyatlardan öte kamu ve özel bankaların sağladığı konut kredisi faiz oranı ve geri ödeme tutarı hane gelirinin üstünde olması ne yazık ki hayallerin havada kalmasını sağlıyor.

prefabrik-ev-destegi.webp

KONUT KAMPANYASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 500 bin konut hedefiyle yola çıktı. İlk etap sosyal konut çerçevesinde 250 bin aile ev sahibi yapılacak. TOKİ aracılığıyla hayata geçen projede kura çekimleri yapılıyor. Temel atma töreni 25 Ekim'de başladı. Sırasıyla yoğunluğa göre çalışmalar sürüyor.

Orta gelirliye 100 bin konut 16 Ocak'ta hayata geçti. 8 bini aşkın başvuru yapıldı. Mart ayından sonra ikinci el konut kampanyası da başlatılacağı söyleniyor.

Konut kampanyalarından faydalanamayanlara özel devletten 150 bin TL prefabrik ev desteği geldi.

prefabrik-ev-150-bin-tl.jpg

150 BİN TL PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı barınma yardımında, oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapacak. Başvuru şartları;

  • Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az 2023 yılı için 2.835,60 TL olma,
  • Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma,
  • Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma,

İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.