Evde on beş dakikada hazırlayın! İşte çıtır çıtır Şnitzel tarifi!

Evde on beş dakikada hazırlayın! İşte çıtır çıtır Şnitzel tarifi!

Dışarıda yenilen yemekler arasında en çok tercih edilen ve sevilerek tüketilen şinitzeli evlerinizde yaparak da afiyetle tüketebilirsiniz. Katkı maddesi olmadan evde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Oldukça lezzetli olan şinitzel, dışarıda en çok tüketilen hazır ürünler arasında yer alıyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği şinitzeli evlerde kolaylıkla hazırlayabilir ve sağlıklı bir şekilde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Dışarıdan alınan hazır şinitzellerde ya da dışarıda direkt olarak tüketilen şinitzellerde katkı maddeleri yer alabiliyor. Bu nedenle evde yapılan bu lezzet daha sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.

On beş dakika gibi kısa bir sürede hazırlanabilen şinitzelin, pişirilme süreside yaklaşık olarak on beş dakikadır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilen şinitzeller ile pilav ya da makarna tercih edebilirsiniz. Bol salata ile birlikte tüketilebilecek olan şinitzeller için sadece birkaç parça malzemeye ihtiyaç vardır.

GEREKLİ MALZEMELER

one-cikantavuk-sinitzel-14.webp

Evde çıtır çıtır lezzetli şinitzel yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekilde listelenmektedir;

  • 4 adet fileto tavuk göğsü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kaplaması için:

  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel)
  • 1,5 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

ON BEŞ DAKİKADA HAZIR

tavuk-c59finitzel-resimli-yemek-tarifi-11.jpg

Şinitzel için ilk olarak fileto tavuk göğüslerinin uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesilmesi gerekir. Kesilen filetolar, streç film ile kaplandıktan sonra dövülerek inceltilmelidir. Yumurtalar ile hardal bir kap içerisinde karıştırılmalıdır. Un ve galeta unu ise, düz bir tabağa dökülmelidir. İnceltilen filetoların her iki tarafı da una bulandıktan sonra yumurta be hardal karışımına bulanmalıdır. Tüm filetolar için aynı işlem yapıldıktan sora kızartma aşamasına geçilir ve kızarılan filetolar çıtır çıtır servis edilir.