Evinde 1 gram dahi altını olanlar dikkat rekor tahmin geldi! O tarihte yeni fırlayışa geçecek

Evinde 1 gram dahi altını olanlar dikkat rekor tahmin geldi! O tarihte yeni fırlayışa geçecek

Altın fiyatları rekorun rekorunu kırarken İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu'ndan evinde 1 gram dahi altını olanları yakından ilgilendiren uyarı geldi. Kurtoğlu, açık açık tarih verdi. Altını olmayanlar bu haberi okuyunca üzülecek.

Evinde 1 gram dahi altını olanlar dikkat rekor tahmin geldi! O tarihte yeni fırlayışa geçecek - ABD Merkez Bankası (Fed), ocak ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte kısa süreli dalgalı seyreden altın fiyatları yukarı doğru ivme kazandı. Baskı gören fiyatlar geçtiğimiz gün açıklanan faiz kararı sonrası önü kesilemez noktaya ulaştı. Gün geçtikçe kapanışın üstünde giriş yapan her yeni gün bir ayrı rekora imza atan altın sahip olanları da olmayanları da şaşırtmaya devam ediyor.

Salgın dönemi olumsuz etkileri 2021 Kasım ayında etkisini göstermeye başladığı andan itibaren dünya ülkeleri ekonomi de daralmanın önüne geçmek üzere harekete geçti. Enflasyonla mücadelenin temel hedefi faiz artırımı olduğunu savunan kitlenin uzun süren çabası ne yazık ki istenilen sonuca ulaşmada yardımcı olamadı. Ancak istihdam ve üretim odaklı uygulamalar gerçekleşti.

Altının geldiği nokta hem yatırımcıyı hem de vatandaşları cezbetti. Evinde 1 gram dahi altını olanların dikkat ettiği para politikaları uzmanlarını an be an takibe aldığı bu dönemde yatırımcılar veya yatırım yapmak isteyenler nereye doğru yöneleceğine kara veremedi. Bu süreçte birçok yatırım alternatifi gündeme geldi. Başta ülkemizde tarım ürünleri arasında bir zamanlar altınla yarışan Antep fıstığı ile gümüş değerli varlıklar listesinde yerini konumlandırdı.

ALTINI OLANLAR DİKKAT!

altinn.jpg

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, altın yatırımıyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Ekonomi alanında kitaplar yazan ve milyonlarca kitleye hitap eden Kurtoğlu, altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken öngörülerini açıkladı. Altının gelecekteki en büyük yatırım aracı olduğunu belirtti. Her yatırımcının mevduat hesabında olması gerektiğini söyledi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

altin.webp

Kurtoğlu, 'Altın sadece servet değildir. Sepetinizde mutlaka altın olmalıdır. Altın hesabı mı, fiziki mi?' diye soruyorlar. Bankalar için bir düğmeye basarlar ve bir anda her şey yok olur. Bir yakınım sanal altınları fiziki altına çevirmek istedi. Bu işlemi banka tarafından bir haftada sonuçlandırıldı. Sanal altın sistemin en zayıf halkasıdır. Fatma teyzem için yatırım aracı fiziki altındır. 2023-2030 yılları altının altın çağı olacak' değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, altının geleceği hakkında şu an herhangi tahminde bulunmanın doğru olmadığını, yatırımcıların kendi analizleriyle hareket etmesine vurgu yaptı.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan herhangi bir ibare editöre ait değildir. İnternet sitelerinde yer alan bilgilerdir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.