EYT bekleyenler dikkat! O kişilere 6 ay ertelemeli düşük faizli kredi verilecek

EYT bekleyenler dikkat! O kişilere 6 ay ertelemeli düşük faizli kredi verilecek

Türkiye'de milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaş için yeni gelişmeler duyurulmaya başlandı.

EYT bekleyenler dikkat! O kişilere 6 ay ertelemeli düşük faizli kredi verilecek - Türkiye'de milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaş için yeni gelişmeler duyurulmaya başlandı. Vatandaşlar düzenlemenin Meclis'e gelmesini beklerken bu süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kredi desteğine dair açıklamalar da yapılmaya başlandı. Bu doğrultuda o kişiler için 6 ay ertelemeli düşük faizli kredi verilecek.

Türkiye'de emeklilikte yaşa takılan düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişinin de emekli edileceği duyuruldu. Bu doğrultuda 2 milyondan fazla kişi için de emekli edilecek olması sebebiyle ciddi kıdem tazminat yüklerinin de olabileceği bildirildi. Buna göre ise işverenlere destek sağlamak adına da devlet, kredi desteklerini başlattıklarını ifade ederken bu açıklamalar sonrasında da Bakan Nebati'nin açıklama yaptığı ve 36 aya kadar da düşük faizli bir kredi desteği verileceği ifade edildi. Bu kredi de 6 ay geri ödeme olmayacağı da belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati tarafından yapılan son dakika açıklamalarında da, "Bu bir çağrıdır. Pazartesi günü kamunun ortaya koymuş olduğu tavra, siz (konut firmaları) de destek vereceksiniz. Siz de bunu kampanyaya dönüştüreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Hazine Bakanı'nın açıklamalarının devamında ücret artışları için EYT düzenlemelerine de ifade ederek, "Bu kararların, seçime yönelik değil, tersine kazanımların vatandaşla paylaşıldığı bir dönem olarak değerlendirilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

FAİZLER DÜŞECEK

Faiz oranının piyasaya göre oldukça düşük olacağını ifade eden Nebati, "36 aya kadar vadesi, 6 ay ödemesiz dönemi olacak. Faiz oranları da düşük. Bankalar ve katılım finans kurumları da iştirak edecek. Herkesten enflasyonla mücadelede elini taşın altına koymasını istiyorum. Giyim ve ayakkabı sektörü de indirimleri ocak ayına çekerek bize katkı sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar son günlerde EYT düzenlemesine dair detayları beklerken Bakan Bilgin'in de EYT çalışmalarının bakanlıktan çıktığı ve Meclis'e de ulaştığını ifade edildi.