EYT ile emekli olacaklar için açıklandı! Bayram ikramiyeleri alabilecekler mi işte sorunun yanıtı

EYT ile emekli olacaklar için açıklandı! Bayram ikramiyeleri alabilecekler mi işte sorunun yanıtı

Türkiye'de Şubat ayı itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen EYT yasasında emekli olacak kişiler açıklandı.

EYT ile emekli olacaklar için açıklandı! Bayram ikramiyeleri alabilecekler mi işte sorunun yanıtı - Türkiye'de Şubat ayı itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen EYT yasasında emekli olacak kişiler açıklandı. Bugün TBMM'de Ak Parti Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte EYT düzenlemesine dair detaylar da kamuoyu ile paylaşıldı.

EYT ile 2023 yılı içerisinde emekli edilecek kişi sayısının da 2 milyon 250 bin kişi olduğu ifade edildi. Buna göre ise emekli sayısı 12 milyondan 15 milyona ulaşması beklenirken bu süre zarfı içerisinde de bayramda ödenen emekli ikramiyelerinden EYT'lilerin faydalanıp faydalanamayacağı büyük merak konusu olmuştu. Konuya dair detaylar da ilk kez Avaz Türk'te yer alıyor.

MART'TA İLK ÖDEMELER HESAPLARA YATACAK

Türkiye'de Şubat ayı itibariyle yasalaşması beklenen bu düzenlemeye dair de detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girer girmez Şubat ayında başvuru yapacak olan çalışanların da maaşları Mart ayı itibariyle hesaplara aktarılacak.

EYT'lilerin emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinden faydalanabilip faydalanamayacağı büyük merak konusu olmuştu. Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan Cuma günü itibariyle başlanırken ikramiyelerin de yetiştirilip yetiştirilemeyeceği araştırılıyor.

İKRAMİYELER 20 NİSAN'A KADAR HESAPLARDA OLACAK

Türkiye'de 12 milyon emekliye ödenen bayram ikramiyelerinin 20 Nisan tarihine kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Buna göre ise başvurusunu yaparak emekli olacak olan EYT'liler ilk bayram ikramiyelerini de Ramazan Bayramı'da dahil olmak üzere almaya başlayacak.

Emekli bayram ikramiyelerinde herhangi bir değişiklik olmaması durumunda rakam bin 100 lira olarak hesaplara aktarılacak.

İKRAMİYELERE ZAM GELMESİ BEKLENİYOR

Türkiye'de yeni yıl ile birlikte de bayram ikramiyelerinin zamlanarak 2 bin liraya kadar ulaşması gündemde konuşuluyor. Ülke genelinde seçim ekonomisi an itibariyle devreye girerken bu süreçte de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi ile birlikte en az 1500 TL ve en fazla ise 2000 TL'ye varan bir ikramiye ödemesinin yapılması hedefleniyor.

Bu doğrultuda emeklilere en az yılda 3 bin lira en fazla ise 4 bin liraya varan bayram ikramiyesi ödemesinin yapılması konuşuluyor.