EYT kapsamında Bağkur SSK Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için maaşlar açıklandı! 12.329 TL maaş alacaklar

EYT kapsamında Bağkur SSK Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için maaşlar açıklandı! 12.329 TL maaş alacaklar

Türkiye'de EYT yasasını bekleyen milyonlarca vatandaşın emekli olur olmaz alacakları maaş baremleri belli oldu.

EYT kapsamında Bağkur SSK Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar için maaşlar açıklandı! 12.329 TL maaş alacaklar - Türkiye'de EYT yasasını bekleyen milyonlarca vatandaşın emekli olur olmaz alacakları maaş baremleri belli oldu. Bu doğrultuda EYT ile emekli olacak Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar vatandaşların alacakları maaşlar belli oldu.

Gündeme düşen açıklamalar sonrası EYT ile emekli olacak vatandaşlar en düşük emekli aylığının yanı sıra yüksek prim ve çalışma yılı ile beraber prime bağlı esas kazanç ile birlikte ortalama alacakları maaşlar da belli oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ilgilendiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü.

EMEKLİ OLACAK EYT'LİLER NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Gündeme düşer düşmez teklifte imzası olan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, EYT'lilerin emekli olmaları ile birlikte alacakları aylık ortalamalarını da belli oldu.

Aydemir, Komisyon'da yaptığı konuşmada, “Ortalama aylık tutarı, SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 795 lira, BAĞ-KUR’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar için 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira” diye konuştu.

MAAŞLAR AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI!

AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir’in ortalama olarak yaptığı bu açıklamalar sonrası TÜRK-İŞ’in açıkladığı son açlık sınırının altında kaldı.

TÜRK-İŞ geçtiğimiz günlerde yeni yıl itibariyle yaptığı açıklama ile birlikte 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarını; yani bu süre de açlık sınırını Ocak ayı için de 8 bin 864 lira olarak açıkladı. EYT'lilerin emekli olmaları halinde de alacakları ortalama aylık ile birlikte açlık sınırı arasında ki fark 131 lira olarak belli oldu.