EYT'de kritik süreç netleşti! Görüşüleceği ve yasalaşacağı tarih ile ilgili tahmin yapıldı

EYT'de kritik süreç netleşti! Görüşüleceği ve yasalaşacağı tarih ile ilgili tahmin yapıldı

Ülke genelinde milyonlarca vatandaşı derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında EYT yasası da konuşulmaya devam ediyor.

EYT'de kritik süreç netleşti! Görüşüleceği ve yasalaşacağı tarih ile ilgili tahmin yapıldı - Ülke genelinde milyonlarca vatandaşı derinden etkileyen deprem felaketi sonrasında EYT yasası da konuşulmaya devam ediyor. Buna göre ise emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar bu süreçte emeklilik detaylarını araştırırken mağdurların da düzenleme sonrası Meclis'e gelip gelmeyeceği araştırılmaya başlandı.

Ülke olarak zor bir dönemden geçerken vatandaşlar bir yandan da normal hayatlarına devam etmeye çalışırken deprem bölgesine de yardımlar gelmeye devam ediyor. Bu doğrultuda bugün Meclis'te görüşülmesi gereken EYT yasalarının da yaşanan doğal afet sonrasında da ileri tarihlere ertelendiği bilinirken bu süreçte gündemde EYT yasasının da iptal olması konuşuluyor.

Konuşulan bu gelişmeler sonrasında depreme dair gelişmeler de avazturk.com adresinde yer ediniyor.

EYT'DE SON DURUM NE OLDU?

Ülke genelinde bu hafta Salı günü itibariyle yasalaşacağı konuşulan EYT'de başvuruların başlaması beklenirken deprem felaketi sonrasında ise Meclis'te görüşmelerin hepsi iptal edildi.

Ülke genelinde yaşanan felaket sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de tüm yasama işlemlerine bir hafta ara verildiği belirtilirken bu süreçte de Meclis'te de 6-10 Şubat tarihlerinde de görüşülmesi de beklenen EYT yasasında kanun tekliflerinin de bu süreçte ertelendiği belirtildi.

Gündeme yansıyan haberlere göre Meclis'te tüm görüşmeler bu hafta iptal edildi.

TARİHLER VERİLDİ

Ülke genelinde Türk Milleti olarak geçilen bu dönem sonrasında şimdilik gelmesi beklenen EYT gibi birçok düzenleme rafa kaldırıldı. İddia niteliğinde gündemde yer alan bu haberler sonrasında vatandaşlar beklemede olurken yasanın Mart ayı itibariyle de tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

Avaz Türk olarak depremden etkilenen milyonlarca vatandaşımıza geçmiş olsun diyor, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.