FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak, beklentiler neler? FED faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak, beklentiler neler? FED faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

Dünyada bugün Amerikan Merkez Bankası tarafından FED faiz kararının açıklanması bekleniyor.

FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak, beklentiler neler? FED faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Dünyada bugün Amerikan Merkez Bankası tarafından FED faiz kararının açıklanması bekleniyor. Piyasaların bugüne dikkat kesildiği günde faiz kararının ne olacağı merakla beklenirken bu süreçte ki beklentiler ve faiz kararının piyasaları nasıl etkileyeceği de merak edilmeye başlandı. Bu doğrultuda tüm detaylar avazturk.com web sayfasında yer alıyor.

Amerikan Merkez Bankası'nın bugün faiz kararı için toplanacağı açıklandı. Buna göre ise düzenlenecek 2023 yılının ilk faiz toplantısından da çıkacak kararlar, tüm dünya piyasalarını doğrudan etkilemesi bekleniyor. Buna göre ise piyasaların FED faiz artırımında vites küçültmesi beklenirken art arda yapılan 75 ve 50 baz puan faiz artırımı sonrasında da bu ay 25 puanlık bir faiz artırımının gündemde olduğu konuşulmakta.

FED 25 BAZ PUAN ARTIRABİLİR

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Ayşin Erdem FED kararları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem yaptığı açıklamada, "Fed’in 25 baz puan faiz artışıyla %4,50’den %4,75 seviyesine yükselmesi bekleniyor" dedi.

Açıklanan büyüme rakamlarının da aşıldığını ileten Erdem, "ABD’den açıklanan büyüme rakamları beklentileri aşmıştı ve alt kalemlere bakıldığında stoklardan kaynaklanan bir büyüme gerçekleşmişti. Ancak bu kalem tüketici harcamalarında gerçekleşmiş olsaydı Fed’in faiz arttırma düşüncesinin etkilenebileceği düşünüyoruz. Tüketici harcamalarında görülen artışların enflasyonu etkilemesi ve bunun sonucunda Fed’in daha fazla artış gerçekleşmesi beklenebilirdi.

Fed, aslında faiz artırım patikasındaki mesajını hiç değiştirmedi. Bu mesaj ise gayet açık, enflasyon %2 hedefine varana kadar resesyon bile oluşsa faiz artırımına devam edilmeli. Biz bu mesajdan anca finansal normların bozulmasıyla vazgeçilebileceği görüşündeyiz. Fed’in bu sene ortasına doğru finansal verilerdeki bozulmalara ilişkin bir değerlendirme yapacağı kanısındayız. Faiz artış döngüsüne %5,50 - %5,75 aralığında bir ara vereceğini ve faiz artırım döngüsüne devam edip etmeme konusunda daha net bir adım atacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı

FED FAİZ KARARI SONRASI ALTIN DOLAR NASIL ETKİLENİR?

Konu ile ilgili Erdem sözlerine devam ederken faiz kararı sonrasında da altın ve dolar etkilerini değerlendirirken, "25 baz puan faiz artışı, piyasalarda yaklaşık 1 aydan beri fiyatlanıyor ve gerçekleşirse piyasalarda bir kar realizasyonu oluşabileceğini, 25 baz puandan fazla bir artışın olması durumunda ise piyasa hareketlerinin sertleşebileceğini düşünüyoruz. En iyimser senaryomuzda ise faiz artışı gerçekleşmemesi veya faiz indirimlerinin gelmesi; bu durumda ise piyasadaki risk iştahının açılacağını düşünüyoruz" açıklamalarında bulundu.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Amerikan Merkez Bankası FED faiz kararı bugün saat Türkiye Saati İle (TSİ) 21:30'da açıklanacak.