FED faiz kararı sonrasında altın ve dolarda son durum!

FED faiz kararı sonrasında altın ve dolarda son durum!

Fed faiz kararının açıklanmasından sonra altın ve dolardaki değişimler milyonlar tarafından merak konusu oldu.

FED faiz kararı sonrasında altın ve dolarda son durum!: Fed faiz kararını az önce açıkladı. Buna göre ABD Merkez Bankası politika faizini 25 puan arttırdığını açıkladı. Böylece son 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,50/4,75 aralığında yükselmiş oldu. Milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen Fed faiz kararı az önce açıklandı. Açıklanan oran sonrasında altın, euro ve dolar fiyatları ise merak konusu oldu.

GRAM ALTINDA 1500 SEVİYELERİ

Fed faiz kararının açıklanmasının ardından altın fiyatları en çok merak edilen yatırım araçlarından oldu. Bu konu ile ilgili Ünlü ekonomist İslam Memiş gram altın için dikkat çeken rakamı işaret etmişti. Memiş gram altın için 1500 seviyelerinin görüleceğini açıklamıştı. Memiş belirsizlik fiyatlamalar var ve bu da yatırımcıların aslında yatırım araçlarında acaba hangi yatırım araçlarının daha çok kazandıracağı konusunda sorular yönetildiğini söyledi ve ekledi;

"Dilerseniz borsa tarafından yavaş yavaş yorumlamaya başlayalım; Borsa İstanbul endeksi 5353 puanda,%1'lik bir satış var, borsa tarafında dalgalı bir seyre yıllık bazda odaklanmak gerekiyor yani ne dip seviyeler ne de zirve seviyeler görüldü, olaya böyle bakmak lazım" şeklinde konuştu.

İslam Memiş gram altın ile ilgili tahminlerine şöyle devam etti; "Gram altın TL fiyatı yeni bir rekor tazeledi ekranlarda; 1175 lira seviyesi görüldü ama Serbest piyasalarda Kapalı Çarşı piyasasında 1195 lira seviyesi görüldü. Bu da 1114 lira seviyesinde yıla başlayan gram altın TL fiyatının 3 haftalık zarfı içinde gramında 81 liralık bir değer artışıyla 1195 liraya bugün yükseldiğini gördük." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Altın ile ilgili tahminlerde bulunan Memiş orta ve uzun vadede gram altın fiyatlarında 1280,1350,1450,1500 hatta 1550 rakamlarının görülebileceğini ifade etti.

ONS VE GRAM ALTINDA SON DURUM

Az önce açıklanan Fed faiz kararı öncesinde altın fiyatları da hareketlilikler başlamıştı. Dün 1900 doları gören Ons altın bugün ise 1928 dolar seviyelerine çıktı. Çok kısa bir süre için bile olsa hızlı bir hareketlilik yaşandı. Böylece gram altın fiyatlarının da yükselmesi kaçınılmaz oldu.

DOLARDA SON DURUM

Fed tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında analistler Fed Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklamaların yönlendirmelerinin piyasayı oldukça etkileyeceği söylendi. Analistler bu karar sonrasında dünya genelinde birçok sanayi ve sektörde yoğun veri gündeminin takip edileceğini de ifade ettiler. Teknik olarak dolar endeksinin 103 seviyesinin direnç konumunda bulunduğu bunun yanında 101,5'in ise destek konusunda bulunduğu açıklandı.

.