FED korkusu, Bitcoin’i de yendi! Yüzde 3 düşüş ile başladı!

FED korkusu, Bitcoin’i de yendi! Yüzde 3 düşüş ile başladı!

Yaklaşık olarak 1 yıldır faiz artırımı kararları alan FED, bir kez daha kripto para piyasasını etkiledi. Lider Bitcoin, bu sabah itibari ile düşüşe geçti. İşte ayrıntılar…

Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında uzunca bir süredir faiz artırımı kararları alan FED, ülkemiz başta olmak üzere gelişimini sürdüren birçok ülkenin ekonomisi üzerinde olumsuz etkilere sebep oldu. Hassas ekonomileri iyice köşeye sıkıştıran ve o ülkelerde kurulan ekonomik düzenin değişmesine yol açan FED faiz artırımı kararlar, kripto para piyasasına da direkt olarak kontrolü altına aldı.

Uzunca bir süredir enflasyon ile mücadele kapsamında arka arkaya faiz artırımı kararları alan FED, yeni yıla da 25 baz puanlık artırım ile başladı. Bu karar ekonomi piyasaları başta olmak üzere kripto para piyasasını da etkilerken bugün Bitcoin’de bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Amerika’dan gelen tüketici enflasyonun açıklamasının ardından değer kazanan ve 25 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin, FED’in faiz artırımı ihtimalinin karşısında dahi değer kaybetmeye başladı.

GÜNE DÜŞÜŞ İLE BAŞLADI!

fed-korkusu-bitcoini-de-yendi-yuzde-3-dusus-ile-basladi-2.jpg

Geçtiğimiz günlerde Amerika’dan gelen tüketici enflasyonu açıklaması, kripto para piyasasını hareketlendirmiş ve başta lider Bitcoin olmak üzere birçok altcoinin de değer kazanmasına aracılık etmişti. Kısa bir süre içerisinde 23 bin dolar seviyesinden 25 bin dolar seviyesine yükselen sonrasında o seviyeyi de aşarak yatırımcısının yüzünü güldüren Bitcoin, bugün ise tersi yönde hareketler sergilemeye başladı. Piyasalardan gelen bilgilere göre Bitcoin yeni güne yüzde 3’ün üzerinde bir kayıp ile başlayarak 24 bin 130 dolar seviyesine geri döndü.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ FED GERİLİMİ!

Son günlerde şaşırtıcı oranlarda yükselerek yatırımcısının yüzünü güldüren Bitcoin’in bugün aniden yüzde 3’ün üstünde değer kaybetmesi kripto para piyasasını hareketlendirdi. Bitcoin’de düşüşün devam edip etmeyeceği merak edilirken düşüşe sebep olan faktörler de araştırılmaya başlandı. Bu noktada devreye giren kripto para analistler, düşüşün en temel nedeninin FED’in faiz artırımı olasılığının olduğuna dikkat çekti.

FED’in bundan sonrası için 75 baz puan daha artıracağı ve merkez bankasının 2023 yılının sonuna kadar faiz indirimi kararı almayacağı düşüncüleri, kripto para piyasasında endişelere sebep oldu.