Fethiye Eğitim Bir Sen Başkanı Duran’ı müfettiş raporuna rağmen kimler koruyor?

Fethiye Eğitim Bir Sen Başkanı Duran’ı müfettiş raporuna rağmen kimler koruyor?

Eğitim Bir Sen Fethiye Temsilcisi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Duran’ın, hizmet alımında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle müfettişler tarafından hazırlanan rapora rağmen görevde tutulması Fethiye’yi karıştırdı.

Fethiye eğitim camiası, Eğitim Bir Sen Fethiye İlçe Temsilciliği görevini de yürüten Ömer Özyer Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Duran hakkında yapılan müfettiş incelemesi sonrasında "hizmet alım usul ve esaslarına aykırı eylemlerinin" tespit edilmesi ve “müdürlük vasfının üzerinden alınması” yönündeki rapora rağmen "birileri" tarafından korunduğu ve kararın uygulanmadığı iddia edildi.

Soruşturma bir buçuk yıldır sürüyormuş!

Eğitim-Bir-Sen Fethiye İlçe Başkanı ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Duran hakkında “devlet kurumlarına hizmet alımında usulsüzlük yaptığı” iddiasıyla müfettişler tarafından rapor tutularak “müdürlük vasfının üzerinden alındığı” ancak kararın kendisine bir türlü tebliğ edilmediği belirtildi. İddialara göre Faruk Duran hakkındaki soruşturma yaklaşık bir buçuk yıl önce başlamış.

Yasalar herkese eşit olmalı!

Hakkında kesinleşmiş kararın olduğu, bu kararın İl Milli Eğitimden okula intikal ettiği fakat Faruk Duran’ın kararın kendisine tebliğ edilmemesi için sürekli rapor aldığı öne sürülürken, AVAZTÜRK’ün ulaştığı İl Milli Eğitim’den bazı yetkililer, “Benzer konularda haklarında rapor tutulan ve kararlar kendilerine tebliğ edilerek müdürlük vasıfları üzerlerinden alınan birçok arkadaşımız oldu. Bunun bir örneği yakın zamanda Marmaris’te mevcut. Ama her nedense bu arkadaşla ilgili karar bir türlü uygulanmıyor. Yasalar herkes için eşit olmalı” diye konuştu.

Muğla İl Milli Eğitim Müdüresi Pervin Töre’ye bizzat iletilmiş!

Eğitim Bir Sen Fethiye İlçe Temsilcisi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Duran hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili AVAZTÜRK’ün ulaştığı Muğla eğitim camiasının önemli isimleri ilginç iddialar ileri sürdü. Faruk Duran’ın ilk müfettiş raporundan sonra reddi müfettiş talebinde bulunarak bakanlık müfettişi talep ettiği fakat bakanlık müfettişlerinin de aynı yönde görüş belirterek, “Faruk Duran’ın müdürlük vasfının alınarak ilçe milli eğitim emrine öğretmen olarak verilmesi yönünde görüş belirttikleri” öğrenildi. Bu arada Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye bir sendika başkanı tarafından bizzat iletildiği, konu ile ilgili gereği yapılmaması durumunda basın açıklaması yapacaklarını beyan ettikleri öğrenildi.

Sendika zırhıyla mı korumaya çalışıldı?

Müfettiş raporlarına rağmen gereği için tebligatın yapılmadığı gibi bir süreçle sürüncemede bırakılan durum için Muğla eğitim camiasında, “Faruk Duran Eğitim-Bir-Sen başkanı olduğu için mi korunmaya çalışılıyor ya da hakkındaki işlemin uygulanması geciktiriliyor” sorusunun öne çıktığı da belirtildi.

AVAZTÜRK