FETÖ'nün toplantısına baskın yapıldı!

FETÖ'nün toplantısına baskın yapıldı!

Balıkesir'de FETÖ/PDY'nin örgüt toplantısına düzenlenen operasyondan kaçmak isteyen bir zamlı 3. kattan düşerek olay yerinde hayatını kaybetti.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonra  oluşturulan eğitim danışmanlığı yapılanması içinde yer aldığı belirlenen 26  kişiye yönelik uzun süren takip ve soruşturmanın ardından operasyon yaptı.

Örgüt üyelerinin il merkezindeki bir apartmanda toplantı yaptığı  bilgisine ulaşan ekipler, söz konusu adrese yönelik operasyonda toplantı  halindeki 40 kişiyi gözaltına aldı.

Yakalananların, yapılanma içinde yer alan 26 kişiden 22'si ile ByLock  kullanıcısı olduğu belirlenen 18 kişi oldukları öğrenildi.

Örgütün yeni yapılanması içinde yer alan bu kişilerin, farklı illerden  Balıkesir'e gelerek aktif olarak FETÖ adına bir süredir faaliyet gösterdikleri  belirlendi.

Toplantının yapıldığı adrese yönelik operasyonda, yapılanma içindeki  26 kişi arasında bulunan ve "Erzurum irşad imamı" olarak aranan Manisa nüfusuna  kayıtlı Mustafa Hikmet Kayapalı (59), polisten kaçmaya çalışırken apartmanın  3'üncü katındaki balkon demirlerinin kopması sonucu düşerek yaşamını yitirmişti.

Mustafa Hikmet Kayapalı'nın cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Miliyet