FETÖ’ye övgü, şehide ret!

FETÖ’ye övgü, şehide ret!

İnternetteki en geniş ansiklopedi olma özelliğini taşıyan Wikipedia, 15 Temmuz şehidi Mahir Ayabak’a ait sayfayı sildiği ortaya çıktı.

Türkiye’yi bazı terör örgütleri ile işbirliği içinde gösteren içerikleri Türkiye’nin talebine rağmen kaldırmadığı için engellenen Wikipedia’nın FETÖ’ye övgüler yağdırdığı, 15 Temmuz’da şehit düşen vatan evlatlarıyla ilgili içeriklere ise izin vermediği ortaya çıktı.

Terörist başı Fetullah Gülen ile ilgili “imam”, “yazar” ve “vaiz” gibi sıfatları kullanan internet ansiklopedisi Wikipedia’nın, 17 yaşında şehadete kavuşarak 15 Temmuz şanlı zaferinin en küçük şehitlerinden biri olan Mahir Ayabak’a ait sayfayı “kayda değer bulunmadığı” gerekçesiyle sildiği belirlendi. 

TÜRKİYE DÜŞMANI

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olarak bilinen Wikipedia’ya mayıs ayının başından itibaren Türkiye’den erişim engellenmişti. Erişim engeli kamuoyunda çok ses getirirken, yasağın nedenini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Wikipedia içerisinde Türkiye’yi DEAŞ gibi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve işbirliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumların yayınlandığını, bu içeriklerin kaldırılması konusunda uyarılarda bulunulduğunu ancak Wikipedia yetkililerinin Türkiye’nin bu taleplerini yerine getirmediğini ifade etti. 

BAHOZ ERDAL BİLE VAR 

Terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in yanı sıra PKK’nın elebaşlarından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin gibi teröristlere içeriklerin yayınlanmasında sakınca görmeyen dünya çapında ünlü çevrimiçi sözlük sitesi Wikipedia, FETÖ’nün darbe girişiminin başarılı olmaması için hayatını feda eden, hayatı pahasına çarpışan kahramanlarla ilgili  içeriklere izin vermiyor. 

ŞEHİDE SAYGISIZLIK

15 Temmuz gecesi üniformalı teröristlere “dur” demek için gözünü kırpmadan sokağa çıkan ve Atatürk Havalimanı’nda ilk şehit düşenler arasında yer alan 17 yaşındaki Mahir Ayabak ile ilgili içerikleri kayda değer bulmadığını belirten Wikipedia, yarım saat gibi kısa sürede genç şehitle ilgili tüm girdileri sildi. Türkiye’ye adeta ayar vermeye kalkışan Wikipedia’nın içerik kaldırma gerekçesinde ise şu ifadeler yer aldı: “2016 Türkiye askeri darbe girişiminde öldürülen Mahir Ayabak ile ilgili sayfa ‘Kayda değerlik ölçüleri sağlamayan kişi’ bahanesiyle silinmiştir.”