Flaş kayyum ataması: 4 ilçeye birden kayyum atandı!

Flaş kayyum ataması: 4 ilçeye birden kayyum atandı!

Valilik ve kaymakamlıklardan yapılan resmi açıklamaya göre İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ile Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesine kayyum atandı.

Diyarbakır ili Hazro Belediye Başkanı Ahmet ÇEVİK yerine Hazro Kaymakamı Ali ÖNER kayyum olarak atandı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır ili Hazro Belediye Başkanı Ahmet ÇEVİK, hakkında devam eden adli işlem süreçleri göz önünde bulundurularak Anayasanın 127 nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddelerine istinaden İçişleri Bakanlığının 12.11.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca yine Belediye Kanununun 46 ncı maddesi kapsamında Hazro Kaymakamı Ali ÖNER Hazro Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

ŞIRNAK VE TUNCELİ'DE KAYYUM ATANDI

Ayrıca Şırnak'ta İdil Belediye Belediye Başkanı Songül Erden'in yerine Kaymakam Zafer Sağ, kayyum olarak atandı. 

Bunun yanı sıra Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanı Orhan Çelebi yerine Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu, kayyum olarak atandı.

Yapılan resmi açıklamada da, "

"Çelebi, hakkında devam eden adli işlem süreçleri ve Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince hakkında verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasına ilişkin mahkumiyet kararı göz önünde bulundurularak Anayasanın 127.maddesi ile 5393 sayılı "Belediye Kanunu"nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının 12 Kasım 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış, Belediye Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu'nun 46. maddesi kapsamında Mazgirt Kaymakamı Menderes Topçuoğlu, Akpazar Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." ifadeleri yer aldı.