Gizemli mektup ABD'ye ulaştı! Rest çektiler

Gizemli mektup ABD'ye ulaştı! Rest çektiler

Kuzey Kore'de parlamenter komite, ABD'nin Kuzey Kore'ye daha sert yaptırım uygulamasına ilişkin Temsilciler Meclisine protesto mektubu yolladı.

Kuzey KoreHaber Ajansı KCNA'nın yer alan habere göre, Kuzey Kore Yüksek Halk Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, ABD Temsilciler Meclisinin Kuzey Kore'ye daha sert yaptırımlar uygulanmasını öngören yasayı kabul etmesine tepki olarak bir protesto mektubu gönderdi.

MEKTUBUN ABD'YE NASIL ULAŞTIĞI BİLİNMİYOR

Temsilciler Meclisinin kararının "insanlığa karşı çirkin bir davranış" olarak nitelendirildiği mektubun nasıl ulaştırıldığı bilinmiyor, zira iki ülke arasında herhangi bir diplomatik ilişki olmadığından herhangi bir iletişim kanalı da bulunmuyor.

Pyonyang yönetimi, Washington'ın eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı genellikle doğrudan mektup göndermek yerine Dışişleri Bakanlığı ve başka kurumlar aracılığıyla yaptığı açıklamalarla dile getiriyor.

ABD Temsilciler Meclisinde, Kuzey Kore'ye karşı yeni yaptırımlar uygulanması için oylama yapılmıştı. Kuzey Kore'nin nakliye endüstrisi ve yurt dışında Kuzey Kore'ye köle işçiliğini istihdam eden kişileri hedef alan yasa, 1'e karşı 419 oyla kabul edilmişti.