Gram altın 1.184 TL ile yeni rekor kırdı

Gram altın 1.184 TL ile yeni rekor kırdı

Türkiye'de son bir haftada piyasalarda ki değişkenlikler vatandaşların gündemine yerleşmeye devam ediyor.

Gram altın 1.184 TL ile yeni rekor kırdı - Türkiye'de son bir haftada piyasalarda ki değişkenlikler vatandaşların gündemine yerleşmeye devam ediyor. Dün açıklanan Amerika Birleşik Devletleri FED faiz kararı sonrası piyasalar nasıl yanıt verecek soruları yer alırken gram altın rekor kırmaya başladı. Bu doğrultuda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dün yapmış olduğu faiz açıklamaları sonrasında piyasaların tepkisi çok farklı yönde oldu.

Düşmesi beklenen gram altında yaşanan yükselişler vatandaşın bir numaralı gündemine yerleşti.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından dün akşam 21:30'da politika faizi 25 baz puan artırılarak son 16 yılında bu sırada en yüksek seviyeleri olacak olan yüzde 4,50 - 4,75 aralığına kadar yükseltti.

FED tarafından gelen açıklamalarda; faiz oranlarının artırılması kararının oy birliğiyle alındığı ifade edilirken, faiz artırım kararı sonrasında da altın fiyatlarında hareketlilik yaşanmaya başladı.

ONS ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dünya piyasalarında FED faiz kararı öncesinde 1926 dolar seviyelerinden işlem gören ons altının faiz kararı sonrasında ise 1957,3 dolara kadar yükseldiği tespit edildi. Ons altında primin yüzde 1'i aştığı açıklandı.

Ons altın rakamlarında ki yükseliş; gram altın fiyatlarını doğrudan etkilerken bu süreçte gram altın bin 163 lira seviyelerinden de zirvesini görerek bin 184 liraya kadar yükseldi.