Gri pasaport soruşturması CHP’li Gömeç belediyesine de sıçradı

Gri pasaport soruşturması CHP’li Gömeç belediyesine de sıçradı

Kamlu görevlisi olmayan kişilere yurt dışına çıkış için gri pasaport sağlanmasına yönelik soruşturma genişliyor. İçişleri Bakanlığı’nın konu ile igili soruşturma başlattığı belediyelere CHP’li Gömeç Belediyesi de eklendi.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile patlak veren kamu görevlisi olmayan kişilerin gri pasaportla yurt dışına çıkarılması soruşturması genişliyor. İçişleri Bakanlığı’nın kamu görevlisi olmayan kişilere yurt dışına çıkış için gri pasaport sağlanmasına yönelik soruşturma başlattığı belediyeler arasında Gömeç Belediyesi’nin de yer aldığı öğrenildi.

CHP’li Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam’ın onayıyla kamu görevlisi olmayan 39 kişinin hizmet damgalı gri pasaport verilerek yurt dışına gönderildiği ve bu kişilerden 23'ünün geri dönmediği belirlendi.

Kültürel içerikli bir program için folklor ekibi olarak yurt dışına gönderilen bu kişilerin Türkiye’ye geri dönüş yapmadıkları ileri sürülüyor.

MECLİS KARARIYLA GİDENLER BALIKESİRLİ DEĞİL Mİ?

Öte yandan, hizmet pasaportuyla yurt dışına çıkarılan 39 kişi ile ilgili kararın Gömeç Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 5 Ocak 2021 tarih ve 2021/1 sayılı toplantının birinci birleşiminde alındığı ve ilgili Meclis Kararının 14’üncü maddesinde yer aldığı öğrenildi.

Gömeç’in CHP’li Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam’a yakınlığıyla bilinen Pamukçu Turizm’in organizasyonuyla düzenlendiği ortaya çıkan Makedonia'nın Ohrid şehri Kültür gezisine katılan 39 kişiden geri dönmeyen 23’ünün Balıkesirli olmadığının da tespit edildiği öne sürüldü.