Gülistan Doku soruşturmasında son durum: 9 tutuklama 3 adli kontrol 1 tutuklamaya sevk!
Şu ana kadarki BAZ ve HTS kayıtları, tanık beyanları ve karartılan deliller ışığında öldürüldüğüne dair kuvvetli şüphe oluşan Tunceli Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında sona yaklaşılıyor.
6 yıl önce esrarengiz bir şekilde kaybolan ve ortaya çıkan tanık beyanları HTS kayıtları ve BAZ verileri ile diğer deliller doğrultusunda öldürüldüğüne dair kuvvetli şüphe oluşan Tunceli Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku dosyası yıllar sonra raftan indirildikten sonra şu ana kadar gözaltına alınan 15 kişiden 14’ünün işlemleri Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Soruşturmada 16’ncı şüphelinin şüpheli durumda olduğu öğrenilirken Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel’in işlemlerinin ise yetki sebebiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öğrenildi.
Tunceli Adliyesinde işlemleri devam eden 13 şüpheliden 9’unun tutuklandığı, 3’ünün adli kontrolle serbest kaldığı, 1’inin ise tutuklamaya sevk edildiği belirtildi.
Yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar yapılan adli işlemlerle tutuklananlar şu isimlerden oluşuyor:
Engin Yücer (Zeinal’ın eski polis olan üvey babası)
Cemile Yücer (Zeinal’ın annesi)
Zeinal Abakarov (Gülistan’ın sevgilisi)
Erdoğan Elaldı (O dönem Tunceli İl Özel İdarede çalışan kişi)
Gökhan Ertok (İhraç olan eski polis memuru, Vali ve korumasıyla bu süreçte irtibatı olan şahıs)
Şükrü Eroğlu (Vali Tuncay Sonel’in Koruması)
Ferhat Güven (Vali ile bağlantılı kişi)
Celal Altaş (ABD’de bulunan Umut Altaş’ın babası)
Nurşen Arıkan (Umut Altaş’ın annesi)
Sorguları yapıldıktan sonra adli kontrol uygulamasıyla serbest kalanların isimleri de şöyle:
Uğurcan Açıkgöz (Mustafa Türkay Sonel’in o dönem ve halen yakın arkadaşı kamera kaydında yer alan şahıs)
Süleyman Önal (Munzur Üniversitesinde kameralardan sorumlu görevli)
Savaş Gültür (Munzur Üniversitesinde kameralardan sorumlu görevli)
Gülistan Doku soruşturması kapsamında işlemleri Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca devam eden isimlerin de şu şekilde açıklandı:
Mustafa Türkay Sonel, (Vali Tuncay Sonel’in oğlu) tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.
Çağatay Özdemir’in (Dönemin Başhekimi) Başsavcılığa sevki 20/04/2026 tarihinde planlanmaktadır.
Firari şüpheli Umut Altaş (firari şüpheli), Kırmızı Bülten için işlemleri sürüyor.
Yetki gereği dönemin Tunceli Valisi Tuncay Soner’in işlemleri ise Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığında devam ediyor.
Sonel’in işlemlerinin ardından Başsavcılığa sevk edildiği belirtiliyor.