Güney Kore'den şoke eden karar! Kuzey Kore'yi tekrar düşman olarak nitelendirdi!

Güney Kore'den şoke eden karar! Kuzey Kore'yi tekrar düşman olarak nitelendirdi!

Savunma stratejisini güncellediğini duyuran Güney Kore, düzenlediği beyaz belgede Kuzey Kore’ye ilişkin önemli ifadelere yer verdi. İşte 6 yıl sonra değişen Güney Kore fikirleri…

Seneler boyunca düşman olarak hareket eden ve birbirlerine yaptırımlar uygulama gayreti içerisinde olan Kuzey Kore ve Güney Kore, bir süredir sessizliklerini koruyarak aralarında yaşanan gerginliğin sona erdiğini düşündürmüştü. Ancak Güney Kore tarafından yayınlanan beyaz belge, işlerin düşünüldüğü gibi ilerlemediğini gözler önüne serdi.

Savunma stratejisini güncelleme kararı alan ve bu doğrultuda da beyaz belge düzenleyen Güney Kore, ilgili belgede Kuzey Kore’nin artan nükleer silah ve füze cephaneliğine dikkat çekti. Uzun bir aranın ardından Kuzey Kore’ye karşı cephe alan Güney Kore, belgede yer vermiş olduğu çarpıcı açıklamalar ile gündemi karıştırdı.

6 YILIN ARDINDAN “DÜŞMAN” VURGUSU!

guney-koreden-soke-eden-karar-kuzey-koreyi-tekrar-dusman-olarak-nitelendirdi-2.jpg

Savunma stratejisinde güncellemeye giderek beyaz belge düzenleyen Güney Kore, o belgede Kuzey Kore’ye ilişkin önemli açıklamalara yer verdi. Kuzey Kore’nin nükleer test olasılığı arttıkça ülke yönelik gözetiminin de güçlendiğini belirten Güney Kore, 2018 yılında imzalanmış olan barış anlaşmasının bu yıl içerisinde tam 15 kere ihlal edilmiş olduğuna dikkat çekti. Tam 6 yıl sonra Kuzey Kore ile ilgili “düşman” tabirini yeniden kullanan Güney Kore, gündemin hareketlenmesine sebep oldu.

50 KİLODAN 70 KİLOYA ÇIKTI!

Güney Kore tarafından düzenlenmiş olan beyaz belgede, son dönemlerde Kuzey Kore’nin nükleer silahlarının ve füze cephaneliğinin artmış olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca Kuzey Kore’nin konvansiyonel askeri potansiyeline de geniş kapsamda yer veren Güney Kore, Pyongyang’da silahlanmanın giderek arttığını ve ülkeye yönelik siber ve askeri tahriklerin sıklaştığını ifade etti.

Kuzey Kore ordusunun sahip olduğu nükleer silahlara değinilen beyaz belgede, ülkenin sahip olduğu plütonyum miktarının 50 kilogramdan 70 kilograma çıkmış olduğuna da dikkat çekildi. Ayrıca Kuzey Kore’nin yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyum miktarının da önemli miktarlara ulaşmış olduğunu belirten Güney Kore, Pyongyang’ın son 6 deneme neticesinde atom bombalarının minyatür halini tasarlamak adına ciddi düzeyde bir yetenek geliştirmiş olduğunu ileri sürdü.