Ha şunu bileydiniz! FETÖ’den ‘sıfırlandık’ itirafı...

Ha şunu bileydiniz! FETÖ’den ‘sıfırlandık’ itirafı...

FETÖ'nün firari elemanları Türkiye'de alınan önlemlerle sermaye, kadro ve moral olarak sıfırlandıklarını itiraf etti. Yazışmalarda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e açıkça tepkiye dönüşürken, bu durumun "Hicret, dünya açısından tam bir sıfırlanma yaşattı bi

 

HAZIRI TÜKETTİK

FETÖ elemanları firar ettikleri ülkelere, sınırlı maddi olanaklarla çıktıklarını ve bu birikimlerin de tükenme noktasına geldiklerini anlattı. FETÖ'nün tepedeki ele başlarının bir eli yağda bir eli balda  yaşadıklarını anlatan firariler bu duruma şu sözlerle tepki gösterdi:

"Yurt dışına sınırlı imkânlarla çıkabildik dilini, hukukunu, âdetini bilmediğimiz ülkede ortada kaldık. Geçen sürede pek çoğumuz bir işe başlayamadı; hazırı tüketmekle, toprağa tırnağını geçirmek için çabalamakla meşgulüz."

 

DOLANDIRILIYORUZ

Öte yandan yazışmalarda FETÖ'nün rehber adı altında AB ülkelerinde görevlendirdiği elemanlarının da firarileri dolandırdıkları ortaya çıktı. Ellerindeki sermayeyi, rehber adı altında görevlendirilen FETÖ elemanlarına kaptırdıklarını da yazmaktan çekinmeyen bu kişilerin, tepkilerini şöyle anlattıkları görüldü:

 "Ortaklık adı altında ellerimizden sermayelerimiz alındı. Özellikle prosedürü bilmiyoruz. Resmi işlere dair konularda ciddi acemilikler, bilgisizlikler yaşıyoruz. Pek çok memur, öğretmen küçük birikimlerle küçük işlere girmeye ve hayata tutunmaya çalışıyor. O nedenle elimizdeki küçük sermaye heder edildi. Sermayemiz elimizden alındıktan sonra  memur, öğretmen iken kebap-yemek sektöründe bulaşıkçı olarak çalışmak zorunda bırakıldık."

 

AVAZTURK-Ali Çavuş