Hakan Safi’den Fenerbahçe Genel Kurulu’nda Transfer Bombası: “Tarihin En İyi Kadrosunu Kuracağım”
Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, Olağanüstü Genel Kurul’da yaptığı konuşmada hem transfer bombalarını patlattı hem de şampiyonluk sözü verdi. Luis Suarez, Merih Demiral ve Mason Greenwood isimlerini açıklayan Safi, “Tarihin en iyi kadrosunu kuracağım”
Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Hakan Safi, Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla sarı-lacivertli camiada gündemin seyrini değiştirdi. Kongre üyelerine hitap eden Safi, hem yönetim vizyonunu anlattı hem de dikkat çeken transfer açıklamalarında bulundu. Özellikle Luis Suarez, Merih Demiral ve Mason Greenwood isimlerini duyurması salonda büyük yankı uyandırdı.
“KOLLARIMI SIVIYORUM”
Hizmete hazır olduğunu vurgulayan Hakan Safi, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Kulübüme hizmet etmek için kollarımı sıvadım, sıvıyorum. Bizlere göre Fenerbahçemizin kaybedecek artık 1 dakikası bile yok. Aylarca çalıştık. Avrupa'nın farklı kulüplerini, farklı futbol modellerini ve kültürlerini inceledik. Çok önemli futbol adamlarıyla bir araya geldik."
Safi’nin bu sözleri, seçim sürecine ciddi bir hazırlıkla girdiğinin mesajı olarak yorumlandı. Avrupa kulüpleriyle yapılan temaslar ve futbol modeli vurgusu, projeli bir yönetim anlayışının sinyali olarak öne çıktı.
“3 OYUNCUYLA ANLAŞTIK”
Genel Kurul’da en çok konuşulan bölüm ise transfer açıklamaları oldu. Hakan Safi, şu ana kadar üç futbolcuyla anlaşma sağladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Milan'ın şampiyonluk hasretini bitiren sevgili Paolo Maldini ile Fenerbahçemizin durumunu ve hedeflerini belirledik. Fenerbahçemizin istediği coşkulu futbolu sahaya nasıl yansıtacağımızı kararlaştırdık. Haftalar önce transfer temaslarımız başladı. Şu ana kadar 3 oyuncuyla anlaşma sağladık. Luis Suarez, Merih Demiral ve Mason Greenwood..."
Bu açıklama salonda büyük heyecan yaratırken, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu. Özellikle dünya futbolunun önemli isimlerinden Luis Suarez ve Mason Greenwood transfer iddiaları taraftarlar arasında geniş yankı buldu.
“2 YÖNETİCİM LONDRA'DA BEKLİYOR”
Transfer sürecinin devam ettiğini belirten Safi, iki yöneticisinin yurt dışında olduğunu açıkladı:
"Şu anda aramızda 2 tane yöneticimiz yok. Neredeler, biliyor musunuz? Londra'da bekliyorlar, ıslak imza olduğunda sizlerin huzuruna birini getireceğim. Mazbatayı aldığımızda, açıkladığımız her isim sizlerin yanında olacak."
Bu sözler, yeni transferlerin yolda olduğu şeklinde değerlendirildi.
“ARTIK SABRIMIZ KALMADI”
Fenerbahçe’nin uzun süredir yaşadığı şampiyonluk hasretine değinen Safi, camianın beklentisine vurgu yaptı:
"Çok yorulduk, çok yıprandık, çok da bölündük farkındayım. Günlerdir binlerce Fenerbahçeliyle bir araya geldik, herkesle dertleştik, hepsinin beklentilerini dinledik. 12 yıldır şampiyon olamıyoruz. Artık sabrınız kalmadı, biliyorum. Biz seçildiğimiz takdirde bu hasretin 13 yıla çıkmayacağının sözünü veriyorum. Biz Fenerbahçemizi şampiyon yapacağız. Bu hedefimize kimsenin engel olmasına izin vermeyeceğiz."
Bu ifadeler, seçim yarışında şampiyonluk vaadini ön plana çıkaran en güçlü mesajlardan biri olarak öne çıktı.
“TARİHİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ KADROSUNU KURACAĞIM”
Kadroyu güçlendirme sözü veren Safi, saha dışı etkilere de dikkat çekti:
"Tarihin gelmiş geçmiş en iyi kadrosunu kuracağım. Bana kampanya sürecinde 'yapı meselesi' soruldu, nasıl başa çıkacaksın diye. 'Fenerbahçe'nin haklarını koruyabilecek misiniz?' sorusu çok soruldu. Fenerbahçemizin tarihinde çalınan birçok şampiyonluk var. Bunun farkında olmamız gerek. Biz, teknik direktörümüzün, futbolcularımızın, futbolcularımızın emeklerini korumakta zorlandık maalesef. Rakiplerimiz adeta cirit attı. Çünkü niye? Meydan boştu! Kıymetli Fenerbahçeliler, ben geçmişi konuşmayı seven birisi değilim. Olan oldu. Geri dönme imkanımız yok. Ben temsil ettiğim geleceği konuşmanın daha değerli olacağını düşünüyorum."
“SEN NE YAPACAKSIN DİYORLAR?”
Hakem ve VAR sistemiyle ilgili çıkışlarıyla da dikkat çeken Safi, şunları söyledi:
"Sen ne yapacaksın Hakan Safi diyorlar? Önce gelmiş geçmiş tarihin en iyi kadrosunu kuracağım. Hiçbir bahaneye izin vermeyeceğim. Saha dışındaki engelleri de teker teker kaldıracağız. Kurtlar Vadisi dönemleri geride kaldı. Devir değişti. Devir iletişim, doğru bağlantı ve lobi dönemi. Yönetimde olduğum dönemde Türk futbol tarihinde ilk kez yabancı VAR gelmesine vesile oldum. Tarihte ilk kez yabancı hakem ataması gerçekleştirildi. Mütevazı olmayacağım, ben olmasam bunlar olmayacaktı. Ben doğru adımları atarak rekabetin en azından saha dışında eşitlenmesi için çok önemli hamleler yaptım. Başkan seçtiğiniz takdirde fikstür ve hakem konuları sorun olmayacak. Eşit şartlarda mücadele edeceğiz. Söz veriyorum, benim olduğum yerde Fenerbahçe'nin bir puanını değil çeyrek puanını almaya kimse cesaret edemeyecek."
“ÇOCUKLARI AĞLATMAYACAĞIZ”
Stadyum projesine de değinen Safi, kapasitenin artırılacağını açıkladı:
"Biz listemizi kendimiz oluşturduk. Bizim listemizi ceketsiz gölge başkan oluşturmadı."
"Stadyum projesini geçen sene bizler geliştirdik. Stadyumumuzu kendi yerinde, Papazın Çayırı'nda 64.500 kişilik kapasiteye çıkartacağız. Bunu da ilk sezonumuzda şampiyon olduktan sonra yapacağız. Kimsenin sizleri yanıltmasına izin vermeyin. Kutsal oylarınızı ona göre verin. Biz kibirli olmayacağız. Tribünleri de kapatmayacağız. Kombine iptal edip maça babasıyla gelen çocukları ağlatmayacağız."