Hatay cezaevinde isyan çıktığı gönündeki iddialara CTE'den yanıt!

Hatay cezaevinde isyan çıktığı gönündeki iddialara CTE'den yanıt!

Dün Hatay Cezaevinde çıktığı iddia edilen isyanın ardından yangın çıktığı ve silah seslerinin geldiği iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından CTE açıklama yaptı.

Depremin yaşandığı merkez illerden biri olan Hatay, depremin ardından yaşanan korku ve panik ile mücadele etmeye çalışırken bir yandan da enkaz altında kalan vatandaşların bir an önce kurtarılması için çalışmalara başladı. Bunun yanı ise korku ve paniğin hissedildiği bir diğer yerin de Hatay Cezaevi olduğu iddia edildi.

Konu hakkında yapılan iddialara göre Hatay T Tipi Cezaevinde isyan çıktığı, bu isyan sonucunda yangın meydana geldiği ifade edilmişti. Bunun yanı sıra çevrede bulunan bazı vatandaşlar tarafından ise silah seslerinin de duyulduğu iddia edildi.

CTE YANIT VERDİ!

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana gelen bu iddiaların da zaman içerisinde hem sosyal medyada hem de basın yayın organlarında yayılmasının ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden (CTE) tarafından konu hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada gelen iddialar hakkında, bazı mahkumların kaçmak istediği için bu şekilde bir yol tercih ettiğinden bahsederek, "Olaylara müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklu yaralanmış, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ü vefat etmiştir. Hadisenin soruşturulması için Adalet Bakanımız tarafından Adalet Bakanlığı müfettişleri ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kontrolörleri görevlendirilmiş, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Ceza infaz kurumunda kadın hükümlü/tutuklulara tecavüz edildiği iddiaları ve diğer asılsız ithamlar tamamen gerçek dışıdır." şeklindeydi.

Bunun yanı sıra yaşanan olayların ardından ceza infaz kurumunun kullanılmaz hale gelmesinin ardından başka bir cezaevine sevkin de gerçekleştirildiği öğrenildi.