Hazine Bakanı Nebati 'den enflasyon açıklaması! Şu anki tek hedefimiz enflasyonu düşürmek

Hazine Bakanı Nebati 'den enflasyon açıklaması! Şu anki tek hedefimiz enflasyonu düşürmek

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati katıldığı bir programda ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine Bakanı Nebati 'den enflasyon açıklaması! Şu anki tek hedefimiz enflasyonu düşürmek: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri" adlı programa katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Nebati konuşmaları sırasında Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Nebati "Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık. Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz." ifadelerini kullandı.

2002'deki bütçe giderlerinin payının yüzde 43'lerden yüzde 10'lara indirilmesi sonucunda şu anda eğitime, sağlığa ve ulaşıma yönelebildikleri ve bu alanlarda güzel projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Nebati bütçedeki yatırım harcamasının sadece bir kısmının faiz giderinin düşük olduğunun altını çizdi.

Daha önce finansal istikrarı güçlendirmek amacıyla Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarının uygulamaya alındığında 'Hazine'nin altına dinamit koydunuz, mali disiplini yok ettiniz.' şeklinde ifadeler kullanıldığını söyleyen Nebati şu anda ekonomide gelinen noktaya değindi. Bütçenin son yıllarda en iyi performanslarında olduğunu dile getiren Nebati 2022 yılında faizi milli gelirin bütçe içindeki payının uygulanması ile politikalarla daha da azaltılacağını söyledi ve ekledi;

"Yine biz, düşük faiz ortamında vatandaşımızın birikimleri yatırıma gitsin, ülkemizin refahı daha da artsın diyoruz, muhalefet ise faiz lobilerinin sözcüsü gibi davranmaya devam ediyor. İşte bizimle muhalefet arasındaki asıl fark budur. Uyguladığımız bu politikaların etkisiyle, sanayi katma değerinin GSYH'deki payı son dönemde önemli bir artış kaydetmiştir. Büyüme, yatırım ve ihracat artışları sayesinde istihdamda da büyük başarılar elde ettik." dedi.