Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 ilde mücbir sebep ilan etti

Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 ilde mücbir sebep ilan etti

Türkiye tarihinin en büyük felakatlerinden birini yaşarken Hazine ve Maliye Bakanlığı deprem bölgesi için mücbir sebep ilan edildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusu ile deprem bölgesinde mücbir sebep ilan edildiğini duyurdu. Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşarken ne yazık ki yaşanan deprem 10 ilde büyük bir yıkıma neden olmuştu.

Türkiye ilk olarak 7.7 şiddetinde Kahramanmaraş Pazarcık depremi ile sarsılırken aynı gün bir kere daha bu sefer Kahramanmaraş Elbistan merkez üssü olan 7.6 şiddetindeki ikinci bir deprem yaşamıştı. Yaşanan iki deprem ile büyük bir yıkım yaşanırken ne yazık ki ilk depremde hasar alan binalar ikinci depremle yerle bir olmuştu.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI MÜCBİR SEBEP İLAN ETTİ!

Yaşanan deprem büyük bir yıkıma neden olurken bölge için peş peşe yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile depremden etkilenen 10 ilimizde OHAL ilan edilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile "Deprem bölgesinde bulunan mükelleflerimiz için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmiştir" denilerek mücbir sebep kararı alındığını duyurdu.

MÜCBİR SEBEP İLAN EDİLEN YERLER HANGİLERİ?

Depremden etkilenen 10 ilimizde mücbir sebep ilan edildi. Bu yerler Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır olarak açıklandı.