İBB Başkanı İmamoğlu: Zammın kaynağı ülkemizin ekonomi

İBB Başkanı İmamoğlu: Zammın kaynağı ülkemizin ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Londra ziyareti öncesi su fiyatlarına yapılan zammı eleştirenlere cevap verdi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2020 yılı bütçe tasarısında, suya konutta yüzde 20 zam talebi ile ilgili soru üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu cevap verdi. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Zammın kaynağı ülkemizin ekonomisi" diyerek zam eleştirilerini cevapladı.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMLARINI ÇEKSİNLER BİZ DE ZAM YAPMAYALIM

"Her gün zam ile haşır haşır neşir bir toplumuz." diyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Üzülüyoruz, biz bazı tahlilleri yapmak zorundayız. Yaptığımız zam ya da önerdiğimiz zaman 2020 yılının zammı. 4.80 olacak suyun zamlı hali. Biz 5.20'den aldık. Biz zaten bir tabana oturttuk suyu. Türkiye'de enerji ve yakıt zammı yüzde 60'larda iken biz önümüzdeki yıl su vermek için yatırım yapabilmek için kendimizi kurumsal olarak korumak zorundayız. Zammın kaynağı ülkemizin ekonomi sıkıntılardan kaynaklı zamlardır. Buna sıkıntı duyan varsa doğalgaz zamlarını yakıt zamlarını geri çeksinler, biz de zam yapmayalım. Biz keyfi zam yapacak kurum ve kişi değilim." ifadelerini kullandı.