İdlib'de çalışmalar başladı!

İdlib'de çalışmalar başladı!

Suriyeli muhalif gruplardan Tahrir'uş Şam öncülüünde İdlib'te sokaklar, caddeler, tarım arazileri ve gençlere yönelik aktiviteler hız kazanmaya başladı.

Tahriruş Şam kontrolündeki İdlib şehri gençlere yönelik spor müsabakaları, tarım arazileri ve yol çalışmaları ile bugünlerde gündeme geliyor.

İdlibte bombardımanın bitmesiyle beraber Tahriruş Şam Selikapta bölgesindeki tarım faaliyetlerine başladı. Bölgede tarım arazilerinin sulanması, ekilmesi konusunda başlatılan çalışmalar neticesinde bölge halkının gündelik yaşantısının devamı için sebze ve meyve ekimlerine başlandığı bildirildi.

Tarım arazilerinin ekilmesine yönelik çalışma yapan Tahriruş Şam öncülüğündeki çalışmalarda boru hatlarıyla sulama kanalları açılarak arazilerin tarıma elverişli hale getirilmesi planlanmakta.

Yol çalışmalarınada öncelik veren Tahriruş Şam İdlib yönetimi bozulan ve bombardıman altında kalan yolları tamir etme ve halkın kullanabileceği yolları baştan inşa etmeye başladığını bildirdi. 


Rusya ve Esed rejimi uçakları tarafından vurulan pazar yerleri ve meydanlardaki hasar giderilmeye çalışılırken bir yandanda ana yollardaki tahrifat kaldırılmak için belediye ekipleri durmaksızın düzenlemelere devam etti.

Gençlere yönelik sosyal aktivitelerde İdlib yönetimi spor müsabakaları voleybol, basketbol gibi branşlarda gençlere yönelik faaliyetler düzenlemeye başladı. Karşılıklı takımların oluştuğu müsabakalarda gençlerin gelişimi hedeflenmekte.