Iğdır'da bulunan Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı 35 yıl sonra açıldı

Iğdır'da bulunan Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı 35 yıl sonra açıldı

Ülke genelinde yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan doğal afet sonrasında dünya ülkeleri için de sınır kapılarında değişiklikler yaşanmaya devam ediyor.

Iğdır'da bulunan Ermenistan ile Türkiye arasındaki Alican Sınır Kapısı 35 yıl sonra açıldı - Ülke genelinde yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan doğal afet sonrasında dünya ülkeleri için de sınır kapılarında değişiklikler yaşanmaya devam ediyor. Buna göre ise "asrın felaketi" olarak bilinen ve bu süreçte 10 ili de etkileyen depremler sebebiyle komşu ülkelerden de Türkiye'ye yardım ulaştırılmaya devam ettiği bildirildi.

Afet bölgesi için de bu süreçte Ermenistan'da hazırlanarak 5 tır yardım malzemesi ile birlikte de ülke heyeti, sınırda ki Alican Köprüsü'ne geldi.

Bu bölgede Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürü Burhan Çöllü ve askeri yetkililer ile de karşılanan Ermenistan heyeti; resmi işlem sonrasında da deprem bölgesine hareket etti.

Alican Sınır Kapısı'da son olarak 1988 yılında Ermenistan'da yaşanan depremde kullanılırken, Türk Kızılayı tarafından da toplanan yardımlar sonrasında buradan geçilerek afet bölgelerine gönderildi.