İmamoğlu'ndan 'Anneleri Serbest Bırakın' Çağrısı

İmamoğlu'ndan 'Anneleri Serbest Bırakın' Çağrısı

İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İBB'ye yönelik soruşturmalar kapsamında yaşanan tutuklamalara sert tepki gösterdi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, özellikle annelere yönelik muameleyi hedef alan İmamoğlu, durumu 'zulüm' ve '

İBB'YE YÖNELİK OPERASYONLARDA GERİLİM TIRMANIYOR: İMAMOĞLU'NDAN ANNELER İÇİN ÇARPICI ÇAĞRI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik devam eden soruşturmalar ve operasyonlar, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan oldukça sert bir tepkiyle karşılandı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İBB personeline yönelik tutuklamaları hedef aldı ve "Anneleri serbest bırakın" çağrısı yaptı.

İmamoğlu'nun tepkisinin ardında yatan önemli bir olay, Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun oğlunun doğum gününde tutuklanarak cezaevine gönderilmesi oldu. Bu olayı bir örnek olarak gösteren İmamoğlu, "Sırf benimle çalıştı diye insanlara zulmediyorsunuz" iddiasında bulundu.

"Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" hesabından yapılan açıklamada, tutuklanan kişilerin "Onurlu, görevini layıkıyla yapan, kamuda çalışmanın bilincine sahip, devletine ve milletine bağlı pırıl pırıl insanlar" olduğunu belirten İmamoğlu, bu kişilerin "zorla evlerinden alınıp, uyduruk gerekçelerle tutuklandığını" savundu.

İmamoğlu, özellikle annelere yönelik muameleye dikkat çekerek, "Çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan, hakkında halihazırda adli kontrol kararı olan bir anneye bile sırf benimle çalışıyor diye işkence yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı. Bu annenin "Evladının doğum gününde tutuklandığını ve çocuğun tek başına bırakıldığını" belirtti. Bu ifadelerin, Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun durumuyla ilişkilendirildiği düşünülüyor.

Tutuklama süreçlerine ilişkin de çarpıcı iddialarda bulunan İmamoğlu, insanların "5 dakikalık ifade için tekrar tekrar gözaltına alındığını", "günlerce hücrede tutulduğunu" ve "suç bulunamayınca uydurulduğunu" öne sürdü. Gerekçe bulmak için dahi uğraşılmadığını iddia etti.

Yaşananları "eşi görülmemiş bir gaddarlık" ve "kötülük" olarak nitelendiren İmamoğlu, "Böylesi bir gaddarlığı, böylesi bir kötülüğü ülkemiz hiçbir dönem yaşamadı" dedi.

Sözlerinin sonunda asıl çağrısını yineleyen İBB Başkanı, "Anneleri serbest bırakın, çocukların ahını daha fazla almayın" diyerek yetkililere seslendi. Bu "Arşı titreten zulmün" hesabının iki dünyada da sorulacağını belirterek açıklamasını tamamladı.

İmamoğlu'nun bu sert çıkışı, İBB'ye yönelik hukuki süreçlerin siyasette yarattığı gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle tutuklanan kişilere yönelik muamele ve annelerin durumunun öne çıkarılması, tartışmalara farklı bir boyut kattı.