İngiliz'in FETÖ aşkı bundanmış! MI6 Ajanını misafir etmişler

İngiliz'in FETÖ aşkı bundanmış! MI6 Ajanını misafir etmişler

Türkiye'den firar edenlere kapılarını açan İngiltere'nin FETÖ aşkını Nabukadnezar kod adlı gizli tanık deşifre etti. Nabukadnezar, İran aleyhine casusluk yapmak için Türkiye'ye gelen İngiliz istihbarat örgütü MI6 'da görevli bir ajanı FETÖ evlerinde günle

Türkiye'den firar edenlere kapılarını açan İngiltere'nin FETÖ aşkını Nabukadnezar kod adlı gizli tanık deşifre etti. Nabukadnezar, İran aleyhine casusluk yapmak için Türkiye'ye gelen İngiliz istihbarat örgütü MI6 'da görevli bir ajanı FETÖ evlerinde günlerce konuk ettiklerini açıkladı.

NÜKLEER FİZİKÇİ AJAN

Gizli tanık Nabukadnezar, 27 Nisan 2015'te yaptığı itiraflarda FETÖ-İngiltere bağlantılarını anlattı. FETÖ'nün İngiltere için istihbarat çalışması yaptığını ve bu konuda ilgili ülkenin istihbarat ajanlarına da ev sahipliğini yaptığını ifade eden Nabukadnezar, çalışmaların özellikle İran üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Avusturalya'dan bisikletle Türkiye'ye sözde turist olarak gelen bir kişinin Malatya'da bir süre  FETÖ'nün evinde kaldığını itiraf eden Nabukadnezar şunları söyledi:

"Malatya'da  kaldığımız  cemaat evine 2010 yılı şubat ayı içerisinde Avusturalya'dan bisikletle gelip İngiltere'ye giden bir kişi yerleştirildi. Bu kişinin İran ile ilgili MI6 istihbarat servisine çalışmış bir kişiydi. Nükleer fizik alanında uzman olan İngiliz vatandaşı bu şahsın cemaat evinde misafir edilmesi bu çalışmasına bağlıydı. Paralel yapı tarafından diğer illerde de aynı kişinin misafir edildi."

FİŞLEME YAPTIK

Öte yandan Nabukadnezar kod adlı gizli tanık FETÖ'nün üniversitelerde akademik kadroları da fişlediğini anlattı. TC. kimlik numaralarına göre yaptıkları fişlemelerde Alevi kökenlileri (7), başka cemaatten olanları (6), FETÖ'ye sempatisi olanları (3) ve örgüt elemanı olanları da (4-5) rakamı ile kodladıklarını itiraf eden Nabukadnezar, "Fişlemeler bir yerde toplanıyordu. Cemaat, işe almak istediği kişileri havuzdan seçerek yönlendiriyordu" dedi.

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan