İngiltere imajını düzeltiyor: S&P, İngiltere'nin negatif görünümünü yükseltti!

İngiltere imajını düzeltiyor: S&P, İngiltere'nin negatif görünümünü yükseltti!

İngiltere, globaldeki imajını hızla düzeltiyor. S&P Global Ratings Cuma günü İngiltere'ye ilişkin görünümünü negatiften durağana yükselttiğini söyledi. İşte detaylar…

İngiltere, geçen sene yaşanan ekonomi politikaları yönetimi fiyaskosundan sonra globalde derin bir nefes aldı ve S&P Global Ratings Cuma günü İngiltere'ye ilişkin görünümünü negatiften durağana yükselttiğini açıkladı. Ajans ayrıca, AA/A-1+ talep edilmemiş uzun ve kısa vadeli yabancı ve yerel para birimi ülke notlarını teyit ettiğini söyledi.

S&P'ye göre görünüm, Birleşik Krallık'ın son dönemdeki güçlü ekonomik performansının yanı sıra önümüzdeki iki yıl içinde daha kontrollü bütçe açıklarını yansıtıyor. Ajans, "İngiltere ekonomisinin bu yıl ılımlı bir şekilde daralmasını bekliyoruz, ancak kısa vadeli aşağı yönlü ekonomik risklerin azaldığına inanıyoruz" dedi.

İNGİLTERE EKONOMİSİ DARALIRKEN RİSKLER AZALACAK

ingiltere-imajini-duzeltiyor-sp-ingilterenin-negatif-gorunumunu-yukseltti-2.jpg

Kıdemli Schroders fon yöneticisi Andy Brough'a göre de Birleşik Krallık şimdiye kadar geniş çapta beklenen bir durgunluk söylentilerine katılmadığını açıkladı ve iş dünyasından gelen işaretlerin ekonominin korkulandan daha iyi durumda olabileceği yönünde olduğunu söyledi. Brough, “Tüketici hala harcama yapıyor. Her sayı piyasa için bir sürpriz, değil mi? sokaklarda bir aşağı bir yukarı yürüyorum veya işe bisikletle gidiyorum ve dışarıda hala çok sayıda insan var ve insanlar hala ev alıyor, hala araba alıyor, hala alışveriş yapıyorlar" dedi.

Brough, "Dünyanın yedi harikası var ve dünyanın sekizinci harikası GSYİH'nın nasıl hesaplandığı" dedi ve Aralık daralmasının ölçeğine "şaşırdığını" da sözlerine ekledi. Fakat S&P’nin çizdiği yeni imaj da Brough’un sözlerini destekledi.

GSYİH SANILDIĞINDAN DAHA DAYANIKLI!

Bu ayın başlarında yayınlanan rakamlar, ekonominin 2022'nin son çeyreğinde teknik bir resesyondan kıl payı kurtulması için yatay bir seyir izlemesiyle Birleşik Krallık GSYİH'sının Aralık ayında %0,5 oranında daraldığını gösterdi.

İngiltere Merkez Bankası, İngiliz ekonomisinin 2023'ün ilk çeyreğinde beş çeyrek sürecek sığ bir durgunluğa girdiğini, ancak enerji fiyatlarının yüksek seyretmesi ve artan piyasa faiz oranlarının harcamaları kısıtlaması nedeniyle tahmin ediyor. Ancak İngiliz varlık yöneticisi Schroders'in pan-Avrupa küçük ve orta ölçekli ekibinin başkanı Brough, işletmelerle olan etkileşimlerinin zayıf GSYİH rakamlarının ve resmi tahminlerin ima ettiğinden daha fazla dayanıklılık gösterdiğini söyledi.