Irak‘ta işler karıştı: Erbil'deki Kürt polis cinayetinde DAEŞ şüphesi

Irak‘ta işler karıştı: Erbil'deki Kürt polis cinayetinde DAEŞ şüphesi

Kerkük'te görev yapan bir Kürt polis memuru Pazar sabahı Irak’ın Kuzeyinde Erbil kentinde, başı, vücudundan kesilmiş vaziyette ölü bulundu.

Kerkük'te görev yapan bir Kürt polis memuru Pazar sabahı Irak’ın Kuzeyinde Erbil kentinde, başı, vücudundan kesilmiş vaziyette ölü bulundu.Polis memurunun ailesi, cinayetin ‘terörle alakali bir olay’ olduğuna inandıklarini belirtti.

Kerkük Polis Gücünün üyesi olan Polis memuru Bahjat Anwar'ın cesedi, Erbil’in Askari semtindeki aracında bulundu.

Anwar'ın oğlu Hüseyin Bahjat, Cumartesi öğleden sonra arabasını tamir etmek için ayrıldıktan sonra babasına üç cep telefonundan ulaşamadığını söyledi.

Kardeşi Awad Anwar, Rudaw'a, vücudunda bir dizi bıçak yarası bulunduğunu ve o sırada kişisine para ve telefon olduğunu söyledi.

Polis memurunun öldürülmesine dair henüz hiçbir örgüt sorumluluk üstlenmediği halde, memurun ailesi, cinayetin “terörle ilgili” olduğuna inanıyor.

Yerel yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kerkük, Erbil ve Bağdat'ın uzerinde anlaşmaya varamadıkları ve halen her iki yerel idarenin, üzerinde tartıştığı alanda yer alıyor. DAEŞ kalıntılarının, son zamanlarda artan güvenlik boşluğu nedeniyle bölgeye yönelik saldırılarını artırdığı biliniyor.

Irak Terörle Mücadele ve İstihbarat Müdürlüğü, sözkonusu bölgede, DAEŞ militanlarının bir ay içinde dördüncü saldırısının olduğuna dikkat çekti.

Henüz birkaç gün önce, ABD liderliğindeki koalisyon DAEŞ'i etkisiz hale getirebilmek niyetiyle, Kerkük'ün güneyindeki bir dizi DAEŞ sığınağına harakat başlatmıstı.

DAEŞ militanları, Aralık 2017'de Irak'ta bölgesel olarak yenilgiye uğratılmasına rağmen, hem Irak hem de Suriye'de son aylarda artan saldırılarına devam ediyor.

Günümüzde, hem Irak’lı hem de Kuzey Irak Bölgesel Yönetim güvenlik güçlerinin üyeleri, kaçırma ve gasp da dahil olmak üzere saldırılara karşı özellikle savunmasız durumda.

KAYNAK: RUDAW/Hardi Mohammed