İran'da 'Cehennem Alevi'! Limandaki 'Gizemli' Patlama Kontrol Altına Alınamıyor! Ölü Sayısı Artıyor!
İran'ın stratejik öneme sahip Bender Abbas kentindeki Şehid Recai Limanı, adeta 'kıyamet gününü' yaşadı! Meydana gelen 'dehşet verici' patlama sonucu çıkan 'azgın' yangın saatlerdir söndürülemiyor!
Ölü sayısı 'acımasızca' 14'e yükselirken, yaralı sayısı ise 'yürek burkan' bir şekilde 750'yi aştı! Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler diğer konteynerlere de sıçrarken, tüm eğitim kurumları 'güvenlik gerekçesiyle' tatil edildi! Limandaki 'gizemli' patlamanın nedeni henüz belirlenemezken, 'sabotaj' ihtimali ise yetkililer tarafından 'şimdilik' reddediliyor! İran'ın 'can damarı' niteliğindeki limandaki bu 'kaos', ülkenin ticaretini ve lojistiğini 'felç' etti!
İran'ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Abbas kentindeki Şehid Recai Limanı'nda bugün meydana gelen 'akıl almaz' şiddetteki patlama, 'acı bir bilanço' ortaya koydu. İran devlet televizyonuna konuşan İçişleri Bakanı İskender Mümini, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 'kahredici' bir şekilde 14'e, yaralananların sayısının ise 'yürekleri dağlayan' bir şekilde 750'ye yükseldiğini açıkladı. Yaralılardan 212'sinin ayakta tedavi edildiği, diğerlerinin ise çevre illerdeki sağlık merkezlerinde 'umutla' tedavi altına alındığı belirtildi.
'Alevler Dans Ediyor'! Yangın Kontrol Altına Alınamıyor!
Ancak olayın 'en korkunç' yanı, şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının hala kontrol altına alınamaması! İçişleri Bakanı Mümini, alevlerin diğer konteynerlere de sıçradığını ve 'yeni patlamaların' meydana geldiğini 'endişeyle' aktardı. Gökyüzünü 'kara bir duman bulutu' kaplarken, 'cehennem alevleri' limanın her yerinde 'acımasızca' dans ediyor!
Hava Kirliliği Alarmı! Okullar Tatil Edildi!
Patlama sonrası oluşan 'tehlikeli' hava kirliliği nedeniyle Hürmüzgan Eyaleti Kriz Yönetim Genel Müdürlüğü 'acil' bir karar aldı! Öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla Bender Abbas kentindeki tüm eğitim kurumlarında yarın eğitime 'bir günlük' ara verildiği duyuruldu.
'Gizemli' Patlamanın Sır Perdesi Aralanıyor mu?
Yarı resmi Fars Haber Ajansına konuşan 'gizli' bir kaynak, olayın limandaki 'tehlikeli' kimyasal maddelerin tutulduğu bir alanda meydana geldiğini iddia etti. Hürmüzgan Valisi Muhammed Aşuri ise patlamanın nedeninin henüz bilinmediğini ancak çeşitli 'yanıcı maddelerle' ilgili olma ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti. Aşuri, limanların güvenliğinin 'sürekli' izlendiğini ancak Şehid Recai Limanı'nın 'çeşitli riskler' barındıran bir yer olduğunu vurguladı.
Sabotaj İhtimali 'Zayıf'! Liman 'Felç Oldu'!
Hürmüzgan Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mehrdad Hasanzade, daha önce limandaki güvenlik konusunda yetkililere 'uyarıda' bulunduklarını ifade etti. İran Kriz Yönetimi Sözcüsü Hüseyin Zeferi de patlamanın konteynerlerin içindeki kimyasallardan kaynaklandığının belirlendiğini ancak 'sabotaj' ihtimalinin 'zayıf' olduğunu belirtti. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızayi de sabotaj iddialarının 'medyadaki spekülasyonlardan' ibaret olduğunu söyledi. Ülke ihracatının 'kalbi' niteliğindeki stratejik limandaki tüm faaliyetlerin 'geçici olarak' durdurulduğu açıklandı. İran Gümrük Kurumu, ikinci bir duyuruya kadar Şehid Recai Limanı'ndaki ihracat sevkiyatlarının askıya alındığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı İskender Mumini, olayın boyutlarını yerinde incelemek üzere Bender Abbas kentine 'aceleyle' gitti. Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan da patlamanın tüm yönleriyle incelenmesi için 'özel soruşturma' talimatı verdi.
İsrail'den 'Red' Açıklaması!
İsrail basınına göre, İsrailli yetkililer İran'ın Basra Körfezi kıyısındaki Bender Abbas Limanı'ndaki patlamayla 'hiçbir ilgilerinin olmadığını' iddia etti. İsrail ordusu kaynaklarının, İran'daki patlamayla İsrail ordusunun bir ilgisinin olmadığını 'kesin bir dille' reddettiği aktarıldı. Bu 'gizemli' patlamanın ardındaki sır perdesi aralanacak mı? İran'ın 'stratejik kalbi' felç oldu! Ölü ve yaralı sayısı artarken, 'cehennem alevleri' hala dinmiyor! Dünya, İran'dan gelecek 'acı haberleri' endişeyle bekliyor!